‘Ik wil dat mijn dochter haar verlovingsdiner verplaatst vanwege haar zus’

verlovingsdiner

‘Ik zei haar dat ze een opschepper lijkt en ze best rekening kan houden met haar zus’

Heleens dochter Pleun is recent verloofd. Om dat te vieren, organiseert Pleun een verlovingsdiner. Maar haar jongere dochter Karlijn zit daar niet op te wachten na een recente break-up van haar vriendje. Heleen heeft Pleun daarom aangeraden het diner iets later te houden, maar Pleun weigert, en reageert bijzonder fel op haar moeder. Die vraagt nu op Reddit of ze fout zit.

Verliefd en verloofd

Een verloving is natuurlijk een flinke mijlpaal, en dat moet gevierd worden. Hierom organiseerde Pleun een klein verlovingsdiner. Heleen kijkt er naar uit, maar maakt zich ook zorgen om haar andere dochter. “Karlijns relatie van bijna twee jaar is net uit, dus die is natuurlijk behoorlijk van streek. Ze wil niet naar het verlovingsdiner en zegt dat Pleun het diner alleen organiseert om haar te stangen”, schrijft ze.

Uitstel

Heleen besluit daarom contact op te nemen met Pleun. “Ik zei dat ze het verlovingsdiner best op een latere datum had kunnen plannen, wanneer Karlijn weer wat beter in haar vel zit”, schrijft ze. “Pleun vond mijn suggestie echter onredelijk. Ze zei dat ze het heel vervelend vindt voor Karlijn, maar dat dit diner helemaal niets met Karlijn te maken heeft. Ik reageerde dat het misschien niet haar bedoeling is, maar dat het wel overkomt alsof ze opschept en niet inclusief wil zijn.”

Boos

Hoewel Heleen geen problemen ziet met haar suggestie, wordt Pleun boos en hangt die plotsklaps de telefoon op. “Ik heb niet het gevoel dat ik iets fout deed. Het was alleen maar een suggestie, en zowel Karlijn als mijn man zijn het met me eens. Maar goed: Pleun dus niet. Was mijn verzoek onredelijk?” vraagt ze zich af op Reddit.

*Alle namen in dit stuk zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam Throwaway_account809.

Lees ook: ‘Mijn verloofde is kwaad omdat ik mijn hakken uitdeed bij ons verlovingsfeest’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Davey Gravy