‘Mijn verloofde is kwaad omdat ik mijn hakken uitdeed bij ons verlovingsfeest’

verloofde hakken

‘Ik vertelde hem hoeveel pijn ik had van de hakken maar ik moest maar doorbijten, vond hij’

Yuki* en Kamiel hebben onlangs een grote stap genomen in hun relatie: ze zijn verloofd! Reden voor feest, natuurlijk. Maar haar verloofde eist opeens dat Yuki hakken draagt tijdens hun verlovingsfeest en bekommert zich niet om haar welzijn. Yuki twijfelt flink door deze plotselinge omslag in zijn karakter, en vraagt op Reddit om advies.

Verliefd en verloofd

“Een paar dagen geleden hebben Kamiel en ik ons verloofd”, schrijft Yuki op Reddit. “Omdat dit relevant is: hij is vrij lang, en ik ben ongeveer 160 centimeter. Bij zijn familie steek ik heel klein af, en hij vroeg dan ook of ik op ons verlovingsfeest hakken wilde dragen omdat we foto’s zouden laten maken”, legt Yuki uit. “Ik voel me niet comfortabel in hakken en ben er geen fan van, maar ik droeg ze maar voor hem omdat hij maar bleef smeken”, deelt ze op Reddit. Maar zoals iedereen weet: hakken zijn niet het meest comfortabele schoeisel om te dragen. “Hij beloofde me dat ik het grootste deel van de tijd zou kunnen zitten”, legt Yuki uit, en dus gaat ze akkoord.

Pijnlijk feestje

Helaas blijkt tijdens het verlovingsfeest niets minder waar: “Van Kamiel moest ik urenlang staan om de gasten te verwelkomen. Ik werd zo moe van het staan en het voelde alsof mijn benen in de fik stonden”, schrijft ze. Heel herkenbaar, en je wenst het natuurlijk niemand toe. “Ik vroeg of ik kon gaan zitten, maar zijn moeder zei dat ik de verloofde ben en daarom bij mijn partner moest staan. Ik zei nogmaals tegen Kamiel dat ik heel veel pijn had van de hakken, maar hij zei dat ik er maar mee moest dealen.”

Ruzie

En uiteindelijk houden Yuki’s voeten het niet langer vol. “Ik had er genoeg van en trok mijn schoenen uit om m’n voeten en benen te laten rusten. Kamiel en zijn moeder keken me in totale verwarring aan, en enkele andere gasten zagen me ook op m’n blote voeten”, omschrijft Yuki. “Kamiel flipte en vroeg wat ik aan het doen was. Zijn moeder vroeg me om mijn hakken weer aan te trekken, maar ik legde uit dat mijn voeten er klaar mee waren en ik niet meer kón.” Na het feest escaleert de ruzie nog verder. “In de auto flipte Kamiel totaal tegen me. Hij riep dat ik hem voor schut had gezet bij zijn familie en vrienden. Ik herinnerde hem eraan dat hij had gezegd dat ik niet veel zou staan, maar dat dat niet waar bleek. Vervolgens claimde Kamiel dat voor iemand ‘van mijn lengte’ ik gewoon vaker hakken moest dragen.” Yuki legt ten slotte uit dat hij nu al een paar dagen met haar weigert te praten.

Wat vind jij: moet Yuki zich maar door de pijn heen bijten? Of is dit een flinke red flag in haar relatie met Kamiel.

*Alle namen in dit stuk zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam wtfthesehighheels4.

Lees ook: Dankzij dit product dat je al in huis hebt draag je hakken zonder pijn

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels