‘Ik wil het uitmaken met mijn vriend omdat zijn huis een zwijnenstal is’

vriend-huis

‘Je wilt toch niet in die troep leven?’

Grace* en haar vriend Ralph zijn al lang samen. Zij ergert zich steeds aan hoe vies Ralphs huis is en er lijkt niets aan te veranderen. Daarom zit ze erover te denken om de relatie te beëindigen. Op Reddit vraagt ze lezers om raad.

Enorm vies

“Ralph en ik zijn al zes jaar samen”, begint Grace haar verhaal. “We wonen allebei nog thuis, zodat we geld kunnen sparen. Hij deelt een appartement met zijn ouders en twee honden. Ik vind zijn familie geweldig leuk, ze zijn altijd erg aardig tegen me. Toch kom ik liever niet meer bij hen thuis, omdat het daar enorm vies is. De vloeren plakken, er liggen overal plastic flesjes en etensresten en er kruipen beestjes langs de muren. Ik heb meerdere keren tegen Ralph gezegd dat hij schoon moet maken. Dat doet hij dan wel, maar je merkt er weinig van.”

Ineens uitslag

Inmiddels is het zo erg dat Grace nog maar eens in de paar maanden bij haar schoonouders thuis komt. “Een keer kreeg ik, nadat ik bij hem thuis geweest was, de volgende dag allemaal rode bultjes over mijn hele lichaam. Ik bleek door een van die vieze beestjes te zijn gebeten in mijn slaap.” De discussies met Ralph blijven vruchteloos. “De laatste keer dat ik de viezigheid aankaartte, zei hij dat hij even geen tijd had gehad om schoon te maken. Ja, hij heeft een zware baan, maar je wilt toch niet in zo’n zwijnenstal leven?”

Op het plafond

Het weekend voordat Grace haar bericht schreef, was de druppel. “Ik was er weer eens, voor de eerste keer in drie maanden. Ralph zei dat hij had schoongemaakt, maar dat was niet te zien. We keken een film in bed en alles leek oké, tot ik ineens een gigantische kakkerlak op het plafond zag. Ik schreeuwde het uit en eiste dat Ralph hem zou weghalen. Dat deed hij, maar ik voelde me niet prettig meer daar. Ik vertelde hem dat ik naar buiten wilde om iets leuks met hem te doen, maar eigenlijk wilde ik gewoon weg uit die viezigheid. Hij deed er behoorlijk lang over om zich klaar te maken voor een uitje en ik begon mijn geduld te verliezen. Het uitje was daardoor ook niet zo leuk als gehoopt.”

Klaar mee

De volgende dag werd het er niet beter op. “Ik werd wakker in mijn eigen bed en ik voelde iets over mijn arm kruipen”, schrijft Grace. “Ik bleek een beestje mee te hebben genomen van Ralphs huis naar het mijne. Na een breakdown heb ik alles schoongemaakt en gewassen. Ik was er zo druk mee dat ik de hele dag niet op mijn telefoon heb gekeken en Ralph pas in de avond berichtjes heb gestuurd. Hij merkte aan me dat er iets was wat me dwarszat, maar ik vond het lullig om dat via een scherm aan hem te vertellen.” Inmiddels is ze de wanhoop nabij. “Ik hou van hem, maar ik zit er steeds vaker aan te denken om het uit te maken. Ik weet niet hoelang ik al die viezigheid nog trek.” Wat zou jij doen als je in deze situatie zat?

Lees ook: ‘Ze zei dat mijn vriend beter kon krijgen, terwijl ik erbij stond’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Ashley Byrd