Wedding inspiration: 10x fantastische thema’s voor jullie bruiloft

bruiloft thema's

Zodat jullie ‘grote dag’ tot in de puntjes geregeld is

Gaan jullie binnenkort trouwen, maar heb je nog geen idee hoe dat er precies uit gaat zien? Begrijpelijk! Nu we middenin de coronacrisis zitten, zijn bruiloften sowieso onzeker. Maar goed, we gaan er even vanuit dat het doorgaat! We beginnen bij de aankleding van jullie big day. Want er zijn talloze leuke thema’s, waarmee jij je bruiloft nóg onvergetelijker maakt. We zetten er tien op een rijtje!

Persoonlijk en uniek

Een bruiloft moet natuurlijk de mooiste dag van je leven worden, maar de voorpret is minstens net zo leuk! En je kunt het nog veel leuker maken, door een thema toe te voegen aan de grote dag. Zo’n thema maakt jouw bruiloft nog persoonlijker en unieker, helemaal als het thema perfect aansluit op jullie, love birds. Wat dacht je van de volgende thema’s?

1. Glitter

Houden jullie wel van een beetje glitter and glamour? Dan is een glitterthema wellicht geschikt voor jullie bruiloft. Een fantastische glitterbruiloft is chic en sprankelend, maar niet té. Tenminste, jullie bepalen natuurlijk zelf hoe over the top jullie het willen maken. Glitters kun je toepassen in accessoires, ballonnen, tafellinnen of bloemstukken. Je kunt het ook doorvoeren in de dresscode voor gasten en het eten.

2. Strand 

Lichte kleuren en rustige sferen, dat is een bruiloft met het thema ‘strand’. Een bruiloft op het strand bij zonsondergang is natuurlijk perfect én heel romantisch. Denk jij bij zo’n beach wedding meteen aan palmbomen, witte stranden en kokosnoten? Dat is fantastisch, maar het hoeft niet. Dit thema bestaat vooral uit lichte kleuren, zoals wit en zand, en rustige sferen. Maar je kunt ook beach vibes creëren door strand-accessoires te gebruiken en bij het diner vis en ander seafood te serveren.

3. Boerderij 

Op zoek naar een unieke trouwlocatie? Denk dan eens aan een boerderij! Want waarom zou je een dure locatie kiezen, waar al honderden mensen getrouwd zijn, als je ook tussen de koeien het jawoord kunt geven. Het is ook nog eens typisch Hollands, hartstikke knus én je hebt er genoeg ruimte.

4. Vintage

Ga terug in de tijd met een vintage bruiloft! Een trouwerij zoals in de jaren 50, 60 of 70 zien we tegenwoordig niet veel meer. Des te leuker om er een te organiseren! Zo’n thema is goed door te voeren op jullie grote dag. Denk aan de dresscode, locatie en muziek. Maar ook jullie vervoer – een prachtige oldtimer – en een vintage bruidsjurk kunnen de juiste vibes versterken.

5. Het bos

Voelen jullie wel iets voor een buitenbruiloft, maar trekt het strand jullie niet zo? Dan is het bos wellicht een mooie locatie. Lekker de natuur in! Het bos is gezellig, knus en super romantisch. Creëer een magische sfeer door mooie lichtslingers tussen de bomen te hangen en voer de kleur groen door in kleding, accessoires en eten. Sluit de dag af met een kampvuur voor de ultieme beleving. 

Benieuwd naar meer bruiloftthema’s? Op de volgende pagina vind je er nog vijf.

Pagina 1/2