Jesper: ‘Mijn vriendin heeft contact met een vriend waar ze gevoelens voor had’

Relatieproblemen

‘Ze twijfelde om het uit te maken’

Jesper* en zijn vriendin Jolijn zijn al iets langer dan een maand samen. Net zoals ieder koppel hebben ze af en toe een discussie of een ruzie, maar er is één onderwerp dat iedere keer terug blijft komen. Jolijn heeft namelijk nog steeds contact met een mannelijke vriend waar ze gevoelens voor bleek te hebben.

Broer-zus relatie

Jesper vraagt naar de mening van lezers op Reddit. “Voordat Jolijn en ik een relatie kregen, had ze een vriend die ze kende via sociale media. Jolijn heeft me altijd vertelt dat hun relatie is zoals een broer-zus relatie is. Ze steunen elkaar tijdens moeilijke emotionele momenten, en ik wou mijn vriendin dat niet afnemen door de vriendschap te verbieden”, begint Jesper zijn verhaal.

Gevoelens

“Onlangs kwam ik erachter dat ze gevoelens voor hem had. Er is zelfs een moment gekomen dat ze twijfelde om het uit te maken met mij, zodat ze met hem kon zijn. Ze heeft het aan hem toegegeven, maar hij gaf haar geen duidelijk antwoord en daarom heeft ze er maar voor gekozen om met mij te zijn”, vertelt Jesper. “Het is zelfs zo ver gekomen dat ze ons eenjarig-jubileum is vergeten omdat ze te druk bezig was met hem.”

Twijfels

Jesper geeft aan dat hij niet weet wat hij met de situatie moet. “Momenteel zit ik voor mijn gevoel vast, want als hij een goede gast was zoals ik dacht, had hij niet met haar gepraat of had hij afstand van haar genomen”, vertelt hij. “Jolijn heeft sindsdien afstand geprobeerd te nemen, maar hij blijft maar contact opnemen. Hij zegt dingen zoals: ‘Ik ben blij dat je je eigen keuzes maakt nu, ik zal op je wachten tot je terug komt. Misschien in 2025’.”

Jesper sluit zijn verhaal af met de vraag of iemand advies voor hem heeft. Wat zou jij Jesper adviseren?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de man zijn verhaal onder de naam Astralzero

Lees ook: Tessa: ‘Mijn schoonouders willen dat we de naam van onze baby veranderen’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels