Leven in een leugen: “Mijn kinderen weten niet dat ik getrouwd ben”

Onverwachts

En toen gebeurde het onverwachts: haar állereerste vriendje kruiste haar pad. Robert, mijn jeugdliefde. Meteen toen de twee elkaar spraken, hing de liefde in de lucht. De vonk. De sparkel. “Ik probeerde het te verdringen, maar die vonk laaide op”, gaf de lezeres aan. Van een diep dal naar dolverliefd? Dat moeten je dochters natuurlijk wel doorhebben. Eén van de twee merkte de vrolijkheid op en voorzichtig vertelde de moeder aan haar dochters dat er een nieuw iemand in haar leven was.

Woedend

Alles waar je als moeder op hoopt, gebeurde niet. De dochters begrepen er niets van en namen de verliefdheid zelfs kwalijk. “Ze konden het niet accepteren. ‘Als jullie hem ontmoeten, vinden jullie hem vast heel aardig’, wierp ik nog tegen. Maar ze weigerden dat resoluut. En nog steeds”, geeft de lezeres aan. Geen begrip van beide dochters, maar Robert ging wel op z’n knieën. Robert maakte haar gelukkig, dus ze zei volmondig ‘ja’.

Trouwen in het geheim

“Het was een prachtige voorjaarsdag, onze trouwdag. Het Toscaanse licht leek nog wel magischer oranje dan anders”, vertelt de pasgetrouwde lezeres. Samen met twee beste vrienden vloog ze samen met Robert naar Toscane om elkaar het jawoord te geven. Zonder haar dochters. En waarom? Dat was haar eigen keuze. “Mijn dochters weten niets van ons huwelijk en het knaagt aan me dat ik zoiets belangrijks niet met hen deel. Ik wil het ze dolgraag vertellen, maar ik vrees dat ze het contact zullen verbreken.” Wat vind jij dat de vrouw moet doen?

Pagina 2/2

Lees ook: Trouwdilemma: ’Ik wil niet dat mijn broer zijn vriend meeneemt naar mijn bruiloft’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Vrouw | Beeld: Unsplash