Man biecht op: ‘Ik voel me ongelukkig sinds ik bij mijn vriendin introk’

man verdrietig

‘Mijn maandelijkse uitgaven zijn meer dan verdubbeld’

Rick* trok ongeveer vier maanden geleden in bij zijn vriendin Kristy en sindsdien is zijn kwaliteit van leven flink gedaald. Voordat de twee samen gingen wonen, woonde hij alleen in een mooi appartement in de binnenstad. Hij had het hier erg naar zijn zin, maar besloot toch om voor de liefde te kiezen en bij haar in te trekken. Vier maanden later is hij niet meer zo zeker van zijn besluit en vraagt daarom advies op het platform Reddit

Flinke rekeningen en hondenhaar

“Sinds ik bij mijn vriendin ben ingetrokken, zijn mijn maandelijkse uitgaven meer dan verdubbeld”, begint Rick zijn verhaal. “Ik verdien een stuk meer dan Kristy, dus ik vind het prima om meer te betalen. Maar dat mijn uitgaven zouden verdubbelen had ik niet verwacht.” Rick zorgt ervoor dat de huur wordt betaald en regelt ook de betaling van alle gas-, water- en lichtrekeningen. “Ook koken we nauwelijks thuis, maar als we thuis koken doe ik het. Vaak eten we buiten de deur en dan pak ik meestal de rekening op.”

“Het huis is altijd vies. Mijn vriendin heeft namelijk twee grote honden, waardoor de meubels altijd bedenkt zijn met hondenhaar”, gaat hij verder. “Het haar is overal, zelfs op mijn kleding en in het bed.” Hoewel Rick ervoor heeft gezorgd dat er twee keer per maand een schoonmaakster komt, lukt het het stel niet om de plek schoon te houden. “Mijn vriendin heeft een hekel aan schoonmaken. Ik deed het eerst wel, maar omdat ik het gevoel kreeg dat ik de enige was die het deed ben ik daar ook mee gestopt”, vertelt Rick.

Slechte kwaliteit van leven

“Mijn kwaliteit van leven is hard achteruit gegaan. Ze staat erop dat de honden op het bed slapen, waardoor ik weinig ruimte heb ’s nachts. Ik slaap slecht en verlies zelfs gewicht, iets wat mijn familie laatst ook opmerkte”, vervolgt hij zijn verhaal. “Ze verwacht van mij dat ik eigenlijk alles doe: schoonmaken, koken, haar huisdieren verzorgen, de vuilnis buiten zetten. Daarbovenop betaal ik ook nog eens alle rekeningen. Met het laatste zou ik geen problemen hebben als ik er in ieder geval íets voor terugkreeg.”

Rick voelt zich niet gewaardeerd en heeft het gevoel dat zijn vriendin haar huisdieren boven hem verkiest. Hoe kan hij deze situatie het beste aanpakken?

Rick en Kristy zijn gefingeerde namen. Op Reddit doet de man zijn verhaal onder de naam baconelena.

Lees ook: ‘Ik ga liever met mijn beste vriend op vakantie dan met mijn partner’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: Reddit | Beeld: Pexels