‘Moet ik deze man blijven daten nadat hij een schokkende onthulling deed?’

schokkende onthulling

Wat zou jij doen?

Stel je voor: je bent al op drie dates geweest met iemand en het wordt steeds serieuzer tussen jullie. Jullie leren elkaar steeds beter kennen en je krijgt zelfs al vlindertjes in je buik. Totdat je date ineens een enorme bom dropt. Het overkwam Daniëlle*. Het ging heel goed tussen haar en Elijah, totdat hij ineens een schokkende onthulling deed. 

Groot geheim

Op het forum Mumsnet vertelt Daniëlle dat ze op drie dates is geweest met een heel aardige man, Elijah. “Hij is heel lief en het klikt heel goed tussen ons. Ik voel me helemaal op mijn gemak bij hem”, aldus de vrouw. Toch gingen de alarmbellen bij haar af toen Elijah haar onlangs zijn grootste geheim vertelde. “Hij zei dat hij een paar jaar geleden werd gearresteerd wegens verkrachting”, schrijft Daniëlle.

Vals beschuldigd

Elijah vertelde Daniëlle dat hij niemand had verkracht, maar dat zijn ex-vriendin hem uit wraak hiervan beschuldigd had. Zes maanden lang werd hij onderzocht, maar de aanklacht werd uiteindelijk ingetrokken. Om zijn verhaal kracht bij te zetten, liet Elijah de vrouw e-mails van de politie zien waarin stond dat er geen verder bewijs was. Ook vertelde hij dat zijn ex-vriendin werd onderzocht vanwege de valse beschuldigingen, maar dat de politie besloot geen aanklacht in te dienen. “Hij zei dat het zijn leven verscheurde, omdat hij niet kon werken en bijna een inzinking kreeg”, aldus Daniëlle.

Gevolgen voor relatie

Daniëlle wist niet goed wat ze van het verhaal van Elijah moest denken en sprak daarom met een goede vriend van haar, die rechercheur is bij de politie. “Hij zei dat Elijah hoogstwaarschijnlijk vals beschuldigd was. Normaal gesproken kunnen deze zaken namelijk tot een jaar of langer duren, maar zijn zaak werd heel snel onderzocht”, vertelt de vrouw. Hoewel dit haar enigszins gerust heeft gesteld, weet ze nog steeds niet wat dit betekent voor haar relatie met Elijah. “Ik weet niet wat ik moet doen. Hij lijkt heel aardig en vond het verschrikkelijk om me dit te vertellen. Maar ik merk dat ik nu op de rem trap, omdat hij verdacht werd van een zeer ernstig feit.” Wat zou jij doen als je in Daniëlles schoenen stond? Zou jij het afkappen met Elijah na zijn schokkende onthulling of zou je hem het voordeel van de twijfel geven?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. De vrouw doet haar verhaal op het forum onder de naam Musinglife11. 

Lees ook: Moeder biecht op: ‘Ik stak mijn middelvinger op naar mijn 8-jarige dochter’

Fan van dit artikel? Bewaar hem op Pinterest!

Bron: Mumsnet | Beeld: Unsplash, Hannah Busing