Aha: dit moet je vooral niet doen met dun haar

dun haar

Helaas is niet iedereen gezegend met een dikke bos haar

Het hebben van dun haar, of dunner wordend haar, is een veelvoorkomend probleem bij zowel mannen als vrouwen. Online zijn er veel tutorials te vinden die je vertellen hoe je je haar voller kunt laten lijken. Toch zijn er een aantal fouten die vaak worden gemaakt door mensen met dun haar. 

1. Te heet föhnen

Als je wil dat je haar snel droog wordt, kun je besluiten het te föhnen. Dit zorgt ervoor dat het water in je haren verdampt, waardoor je haar gedehydrateerd raakt. Als gevolg hiervan worden kunnen je lokken verslappen. Het advies is dan ook om je haar op een wat lagere temperatuur te föhnen of om simpelweg aan de lucht te laten drogen.

2. Te lang haar

Hoewel lang haar erg mooi kan zijn, kan het er bij dun haar snel futloos uitzien. Een korter kapsel kan daarentegen zorgen voor meer levendigheid in je haar en daarmee meer volume. Ook kun je het bijvoorbeeld in laagjes laten knippen, zo kun je toch wat van je lengte behouden.

3. Te veel producten

Als je mousse, haarlak, sprays en andere producten in je haar gebruikt, kan dit ervoor zorgen dat dun haar er vettig uitziet. Voor het creëren van volume, kun je in plaats daarvan talkpoeder of volumepoeder op je hoofdhuid aanbrengen. Het is beter om mousses, oliën en andere vettige sprays te laten staan, omdat deze er alleen maar voor zorgen dat je lokken een vettige look krijgen.

4. Niks meedoen

Door niks met dun haar te doen, zul je (helaas) geen volume creëren. Wel kun je creatief bezig gaan met je kapsel en eens een haardbandje of haarclip indoen. Of gebruik eens een krultang of föhnborstel om je haar optisch meer volume te geven. Het is een kwestie van nieuwe dingen proberen en kijken wat voor jouw haar het beste werkt.

Lees ook: ‘Haren thuis verven? Deze tips hebben de experts voor je’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: Elle | Beeld: Pexels