‘Mijn man eiste geld van mijn familie voor de ‘ervaring’ van ons tuinfeest’

tuinfeest geld

De man vroeg zijn eigen familie niet om geld

Miranda* en Jordy zijn zeven maanden geleden getrouwd, en de wittebroodsweken zijn inmiddels wel afgelopen. Dit besef komt hard aan bij Miranda, wanneer ze ontdekt dat Jordy haar familie geld heeft laten betalen om bij hun tuinfeest te zijn. Op Reddit vraagt ze hoe ze hiermee om moet gaan. 

Tuinfeest

“Jordy en ik zijn zeven maanden geleden getrouwd. Hij komt uit een rijke familie, en heeft verschillende bezitten van zijn familie geërfd. Zo ook het huis waar we wonen: een villa met een flinke tuin met zwembad enzo”, schetst Miranda de situatie. “We besluiten ons eerste tuinfeest te houden sinds we getrouwd waren, en we nodigden onze beide families uit. Het was ontzettend gezellig!” Tot zover prima, toch?

Betalen

“Maar ik kreeg na afloop een belletje van mijn moeder en ze klonk niet blij. Ze vroeg of mijn man ook van zijn familie geld had gevraagd om het tuinfeest bij te wonen. Ik was in de war, tot ze uitlegde dat Jordy alle aanwezigen van mijn kant van de familie om 25 dollar had geëist.” De verbaasde Miranda ontdekt zo dat Jordy in totaal $275 heeft opgestreken van de aanwezigheid van haar familie.

Ruzie

“Ik was woedend en belde Jordy direct op om de confrontatie aan te gaan. “Hij zei dat mijn familie had kunnen ‘genieten’ van de ruimte en het uitzicht en dat ik het moest zien als een ‘resort’ tuinfeest voor hen.” Om het nog erger te maken, ontdekt Miranda dat Jordy zijn eigen familie nergens voor heeft laten betalen. “Hij lachte me uit, en zei dat zijn familie hem dit huis heeft gegeven. Ik eiste dat hij het geld terug zou geven, maar hij weigerde. Hij wilde het geld niet eens aan mij geven, omdat het huis technisch gezien van hém is.” Oeiii!

Zelf oplossen

“Ik besloot zelf dan maar om gewoon het geld te pakken en terug te geven aan mijn familie met mijn oprechte excuses erbij”, legt Miranda vervolgens uit. Maar dat vindt Jordy dan weer onacceptabel. “Hij flipte helemaal, en zei dat ik respectloos was. Ik reageerde dat hij geen geld van mijn familie had moeten eisen om bij ons huis te gast te zijn. Hij corrigeerde me dat het zíjn huis was en dat hij durfde te wedden dat mijn familie nooit eerder een tuinfeest bij een huis als dit had meegemaakt.”

Nu praten de twee nauwelijks meer met elkaar. Wat vind jij: heeft Jordy gelijk dat het zijn huis en zijn regels zijn, of is het goed dat Miranda voor haar familie opkomt?

*Alle namen in dit stuk zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam Attic-Lights5475.

Lees ook: Man vertelt: ‘Ik wil de rekeningen van mij en mijn vrouw splitten’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash, Eric Nopanen