Zo ontstond de traditie van het weggooien van het bruidsboeket

bruidsboeket

Wist jij dit?

Als die grote dag aanbreekt, zijn alle ogen gericht op de bruid en bruidegom. Iedereen bekijkt meestal met bewondering de jurk van de bruid en het pak van de bruidegom, ook de ringen worden onder de loep genomen. Om het geheel af te maken, pronkt de bruid ook met een prachtig bruidsboeket. Tijdens het feest gooit de bruid traditiegetrouw haar bruidsboeket naar achteren waar diverse dames wachten om het boeket op te vangen. Hartstikke leuk, maar waarom doen we dit eigenlijk?

Zo zit het.

Traditie

Trouwen is iets wat al eeuwenlang wordt gedaan. Tientallen jaren geleden werden bruiden als gezegend gezien, omdat ze gingen trouwen. Met andere woorden: ze zouden niet alleen sterven. Anno 2018 wordt het huwelijk nog steeds gezien als een verbintenis die je met iemand aangaat tot de dood jullie scheidt. Alleen zijn vrouwen nu, net als mannen, onafhankelijk en draait het huwelijk om meer dan alleen het feit dat de vrouw ervan verzekerd was dat iemand voor haar zou zorgen. Goed, terug naar de tradities. Honderden jaren geleden werd het aanraken van de bruid beschouwd als iets wat geluk zou brengen. Mensen zouden er zelfs nog meer baat bij hebben als ze een stukje van de bruidsjurk- of sluier konden bemachtigen, gezien de jurk van de bruid symbool stond voor vruchtbaarheid, zo meldt Metro.co.uk.

Bruidsboeket weggooien

Naarmate de jurken duurder werden was het ontzettend zonde om de jurk kapot te maken. Om te voorkomen dat de jurk en sluier kapot werden gemaakt, zodra de bruid en bruidegom weg zouden gaan, en om stress voor de bruid te voorkomen, begonnen bruiden hun boeket weg te gooien om hun gasten af te leiden. Zo zouden de gasten niet aan de jurk komen, maar achter het boeket aangaan. Anno 2018 wordt het boeket weggegooid om het bruidspaar geluk te brengen in de toekomst.

Kwade geesten op afstand

Wist je dat het trouwboeket al bestaat sinds de Romeinse tijd? Hoewel, bruiden hielden geen bloemen vast. Ze droegen namelijk knoflook en kruiden met een sterke geur bij zich. Dit zou kwade geesten op afstand houden.

Lees ook: Zolang zijn mensen gemiddeld samen voordat ze gaan trouwen!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Metro | Beeld: Pexels