Willem-Alexander onthult zijn geheim voor zijn goede huwelijk met Máxima!

De koning is daarnaast bloedeerlijk: “Ook in ons huwelijk regent het soms”

Het is vaste prik: voordat de koning kan beginnen aan zijn vakantie, vindt eerst het fotomoment met het hele gezin plaats. Na een paar zoete kiekjes met het hele gezin, is het daarna tijd voor het interview waar media met smart naar uitkijken. In ruil hiervoor belooft de pers het koninklijke gezin tijdens hun vakantie met rust te laten. De onderwerpen tijdens het vragenrondje zijn altijd erg uiteenlopend en dit keer werd ook naar het huwelijk van de koning gevraagd.

Hoewel hij de enige koning van Nederland is, blijft Willem-Alexander ook gewoon een mens. Dat houdt in dat hij ook gewoon zoals elke vader te maken heeft met opvoedperikelen en dat hij, net zoals elke man, ook zijn best moet doen om zijn huwelijk in stand te houden. Hoe hij het laatste doet? “Dat is niet anders dan in een ander, niet-koninklijk huwelijk”, laat de koning weten aan het Algemeen Dagblad.

Humor en gezelligheid
“Een goed huwelijk is gebaseerd op humor, gezelligheid, tijd voor elkaar maken en er voor elkaar zijn”, spreekt de Prins van Oranje-Nassau wijselijk. Maar de koning probeert zijn huwelijk ook niet per se mooier te presenteren dan het is. Zo is hij ook heel eerlijk over het partnerschap. “Af en toe ook accepteren dat iemand wat over je te zeggen heeft en het dan proberen opnieuw te doen en weer door te gaan. Het is niet altijd mooi weer, het regent ook weleens.”

Máxima vulde de wijze woorden van haar man aan: “We delen dezelfde passies, zeker ook de passie voor ons werk. Dan doen we met verve en als team. Dat is heel fijn.” De twee vierden afgelopen winter hun 15-jarig jubileum en afgelopen april zag Willem-Alexander Abraham, maar Máxima merkt niets anders aan haar inmiddels 50-jarige man. “Hij zit nog altijd vol energie en vol humor.”

Meer lezen?

Wil je dit bericht bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Algemeen Dagblad | Beeld: Videostill YouTube NOS