Man vertelt: ‘Mijn vriendin wil een open relatie, maar ik zie dat niet zitten’

Man

‘Ik vraag me af of ik bij haar moet blijven of de relatie moet beëindigen’

Sjoerd* en Anna zijn drieënhalf jaar samen wanneer Anna bij Sjoerd aangeeft dat ze liever een open relatie wil.  Sjoerd schrikt hiervan, en ziet dit zelf niet per se zitten. Op Reddit vertelt hij zijn verhaal en vraagt hij advies over de tweestrijd waarin hij zich bevindt: moet hij akkoord gaat met een open relatie of moet hij de relatie beëindigen?

Geweldige relatie

“Ik ben verliefd op een persoon die – naar mijn mening – bijna perfect is”, begint Sjoerd zijn verhaal. “Ik ben zelf achtentwintig en mijn vriendin is vierentwintig. Momenteel zit ze in een fase dat ze graag nieuwe dingen probeert, zo ook een open relatie.” Sinds november 2020 is het koppel al samen, en Sjoerd geeft aan dat het altijd ‘geweldig’ was. “Ze is zo goed in oplossingen bedenken voor de kleinste problemen die ik heb.”

Open relatie

“Sinds de middelbare school voelt ze zich al gebonden. Sinds het laatste jaar van de middelbare school heeft ze een lange relatie gehad en na anderhalf jaar single te zijn geweest kreeg ze wat met mij”, vertelt Sjoerd. Sjoerd vervolgt zijn verhaal: “Mijn laatste vriendin heeft me meerdere keren bedrogen en ik heb die geschiedenis met haar gedeeld. Ik heb haar laten weten dat ik dat niet tolereer, maar toen ze ongeveer vier maanden geleden vroeg of ik een open relatie goed vond, stemde ik toe.”

Voordelen en uitproberen

“Ik wou haar niet kwijt, daarom stemde ik toe”, geeft Sjoerd aan. Nu Sjoerd en Anna een open relatie hebben uitgeprobeerd, vertelt Sjoerd dat hij hier spijt van heeft: “Ze negeerde per ongeluk wat grenzen en ik heb er vertrouwen in dat dat niet expres was. Ik vroeg haar onlangs om te stoppen met een open relatie, omdat het mij kwetste. Ze stemde hier mee in en gaf aan dat het laatste wat ze wou was mij te kwetsen.”

“Op dit moment heb ik geen zin om de voordelen van een open relatie te onderzoeken”, vertelt Sjoerd. Hij sluit zijn verhaal af met: “Ik vraag me af of ik bij haar moet blijven of dat ik de relatie moet beëindigen.” Wat adviseer jij Sjoerd om te doen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de man zijn verhaal onder de naam Andidebest

Lees ook: Marcus: ‘Mijn zwangere vrouw laat alle huishoudelijke klusjes aan mij over’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels