Ai: vrouw wil verjaardag van man niet meer vieren

verjaardag man

‘Hij vergat mijn verjaardag én ons jubileum’

Mara* is elf jaar geleden getrouwd met haar man Gert. Gert is niet bepaald een romantisch type, maar ze hebben een prima huwelijk en Mara wist van tevoren met wie ze ging trouwen. Tot een jaar geleden had ze dan ook geen last van zijn gebrek aan gevoel voor romantiek. Ze hoefde nooit veel te verwachten voor haar verjaardag of hun trouwdag, maar dat hij beide zou vergeten had ze niet verwacht. Op Reddit doet ze haar verhaal. 

Trouwdag

“Gert is niet het type dat spontaan bloemen voor me meeneemt of me verrast”, begint Mara haar verhaal. “Ik heb daarentegen altijd veel aandacht aan zijn verjaardag besteed. Meestal versier ik het hele huis en organiseer ik een verrassing voor hem”, gaat ze verder. Ze weet echter ook dat ze niet veel van haar man terug hoeft te verwachten. “Maar ik verwacht wel minstens een kaartje of een diner voor speciale gelegenheden zoals mijn verjaardag of ons jubileum.”

“Op ons elfjarig jubileum een maand geleden, had ik een plek uitgekozen om ’s avonds te gaan eten”, vertelt Mara. “Die ochtend werd hij wakker met een slecht humeur, over onze trouwdag werd met geen woord gerept. Op werk belde ik hem nog eens, maar hij zat in een vergadering en heeft ook niet meer terug gebeld”, vervolgt ze. Zelfs toen haar man thuis kwam van werk en Mara hem opgedoft zat op te wachten, ging er bij Gert geen lichtje branden. “Pas toen nota bene zijn moeder hem belde om ons te feliciteren, besefte hij dat het de dag van ons elfjarig jubileum was.”

Verjaardag

“Vervolgens kwam mijn verjaardag, welke hij ook vergat”, gaat Mara verder met haar verhaal. “Hij kwam thuis van zijn werk, keek naar de bloemen die mijn baas me had gestuurd en vroeg: ‘Waarvoor zijn die?’. Ik besloot niks over mijn verjaardag te zeggen tot hij het zich zelf zou herinneren”, vertelt ze. Helaas voor Mara kwam dit moment pas toen een gezamenlijke vriend haar feliciteerde in een Whatsapp-groep waar Gert ook in zit. “Hij voelde zich erg schuldig en beloofde dat hij me de volgende dag mee uit eten zou nemen. Het etentje werd uiteindelijk nog een week vooruitgeschoven en hij had gereserveerd bij een tentje waar we bijna wekelijks heen gaan als we geen zin hebben om te koken. Ik voelde me dus niet heel speciaal”, gaat ze verder.

Voor wat hoort wat

“Ik bedacht me dat ik misschien teveel van mijn man verwacht, omdat ik er zelf van houd om uit te pakken voor zíjn verjaardag”, vervolgt ze haar verhaal. “Daarom heb ik besloten om het volgende week, wanneer Gert jarig is, simpel en klein te houden. Hij herinnert me echter constant aan zijn verjaardag volgende week en heeft me zelfs gevraagd om die dag vrij te nemen van mijn werk. Ik heb eigenlijk geen zin om een vrije dag in te leveren om zijn verjaardag te vieren, aangezien hij dat ook niet voor mij zou doen”, zegt ze tot slot. Wat voor advies zou jij Mara geven?

De namen Mara en Gert zijn gefingeerd. Op het platform Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam Ok_Scarcity5333.

Lees ook: ‘Ik ben niet uitgenodigd op de verjaardag van mijn beste vriendin’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: Reddit | Beeld: Pexels