De ideale lichaamsverzorgingsroutine: tips voor een stralende huid

huidverzorging

Bodycare is tenslotte net zo belangrijk als skincare

Onze skincare routine bestaat uit behoorlijk wat stappen om ons huidje te onderhouden. We besteden er dan ook veel aandacht aan om rimpels, puistjes en onzuiverheden te voorkomen. Soms vergeten we dat ons lichaam net zo belangrijk is. Met deze tips geef je je huid ook haar welverdiende aandacht.

Lichaamsverzorging

Vaak laten we de verzorging van onze huid een beetje links liggen. Tuurlijk, af en toe smeren we er een laag bodylotion op en gebruiken we zonnebrand, maar zoveel stappen als onze skincare routine wagen we ons niet aan. Zonde eigenlijk, want ons lichaam verdient net zoveel verzorging als ons gezicht.

De huid op je lichaam is vaak gevoeliger voor uitdroging, schilferigheid en irritatie. In de winter daalt de luchtvochtigheid en wordt de lucht kouder, wat kan leiden tot een afname van de natuurlijke vochtbarrière van de huid. Centrale verwarmingssystemen in huis kunnen de lucht verder uitdrogen, waardoor je huid nog meer vocht verliest. Een goede lichaamsverzorging is daarom essentieel om je huid gehydrateerd, glad en gezond te houden.

Scrubben

Een tot twee keer per week kun je een scrub gebruiken om je huid te exfoliëren. Door te scrubben verwijder je dode huidcellen en laat je je huid weer stralen. Focus vooral op droge plekjes zoals je ellebogen, knieën en hielen. Door regelmatig een scrub te gebruiken bevorder je de bloedcirculatie. Dit helpt bij het voorkomen van ingegroeide haartjes en daarnaast is je huid natuurlijk lekker zacht.

Hydrateren

Na een lekkere douche is het belangrijk om je huid te hydrateren met een vochtinbrengende bodylotion of crème. Het water van de douche kan je huid namelijk flink uitdrogen. Kies een product dat rijk is aan hydraterende ingrediënten zoals shea boter, kokosolie of hyaluronzuur. Wees niet te zuinig met de lotion, gebruik een lekkere laag en masseer het zachtjes in totdat dit is opgenomen door je huid.

Bescherming tegen UV-straling

Zonbescherming is ontzettend belangrijk. Gebruik daarom ook altijd een SPF bij zonnige dagen, en smeer je tijdens wat bewolktere dagen in met een bodylotion of crème dat SPF bevat. UV-straling is er tenslotte altijd, ook op bewolkte dagen.

Vergeet je handen en voeten niet

Een veelvoorkomend probleem tijdens de winterdagen zijn droge handen en voeten. Gebruik daarom een voedende hand- of voetcrème om je handen en voeten te hydrateren en te beschermen tegen uitdroging. Ook je nagelriemen kunnen wat extra liefde gebruiken in de wintermaanden. Smeer deze dan ook goed in met de handcrème of gebruik een speciale nagelriemolie.

Ontspannende massage

Wil je jezelf en je huid extra verwennen? Geniet dan van een ontspannende massage. Een zelfmassage kan wonderen doen voor je welzijn en je huid, dus neem hier lekker even de tijd voor. Wil je extra uitpakken? Laat je dan masseren door een professional.

Met deze tips zorg je ervoor dat je huid het gehele jaar door straalt en gehydrateerd is!

Lees ook: Hoe verminder je rode vlekken in je gezicht?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Girlscene | Beeld: Pexels