De meest chagrijnige persoon in een relatie slaapt aan de rechterkant

rechterkant chagrijnig

Klopt het?

Grote kans dat jij en je partner allebei een vaste plek in bed hebben. Maar wist je dat dit eigenlijk heel veel zegt over je persoonlijkheid? Uit onderzoek blijkt dat de persoon aan de rechterkant vooral in de ochtend niet erg gezellig is…

De rechterkant

Uit een onderzoek van Premier Inn blijkt dat de persoon die aan de rechterkant slaapt een stuk minder gelukkig wakker wordt. De ‘rechtsslaper’ zou volgens het onderzoek, dat is gebaseerd op de slaapgewoontes van 3000 volwassenen, niet zo’n sprankelende persoonlijkheid hebben in de ochtend. Zij worden vaak chagrijnig wakker en hebben een negatieve kijk op het leven.

De linkerkant

Slaap je aan de linkerkant? Dan is het een heel ander verhaal. Volgens het onderzoek blijkt dat ‘linksslapers’ vaak beter uitgerust zijn en goed om kunnen gaan met stress. Mensen die aan de linkerkant slapen hebben over het algemeen meer plezier in hun werk, terwijl rechtsslapers niet erg tevreden zijn met hun dagelijkse werkzaamheden.

Chagrijnig

Dus, heb jij regelmatig te maken met een chagrijnige partner – die ook nog eens aan de rechterkant slaapt? Dan weet je dus waar dit vandaan komt. En eh… misschien is het een idee om eens van kant te wisselen? Wie weet werpt het z’n vruchten af.

Lees ook: Kun je niet slapen door de hitte? Een kruik kan de oplossing zijn

Bron: Premier Inn | Beeld: Unsplash