‘Mijn vriendin moet mij nog geld betalen maar doet alsof het haar niks boeit’

geld

‘Daarnaast stelt ze wel steeds voor dat we leuke dingen met elkaar kunnen doen’

Tommy* heeft een baan als verkoper op afstand en zijn vriendin Mirjam werkt in de software. Ze wonen momenteel niet samen omdat Tommy vindt dat Mirjam hem slecht behandelt, en dan met name op financieel vlak. Dit heeft hij echter nog nooit bij haar aangekaart. Toch blijft Tommy haar financieel ondersteunen. Maar als Mirjam geld van hem leent en het hem niet teruggeeft terwijl ze dat wel had beloofd, barst de bom bij Tommy.

Relatie

“Ik en Mirjam hebben nu ongeveer zo’n tien maanden een relatie”, begint Tommy zijn verhaal op Reddit. “Vorige maand kwam ze naar me toe en vertelde me dat ze de stroom van haar appartement ging laten afsluiten omdat ze de rekeningen gewoonweg niet meer kon betalen. Ik bood haar aan om het geld te lenen (lees: 1100 euro). Hier reageerde ze heel erg enthousiast op en ze beloofde me om me later terug te betalen.”

Geld

Tommy legt uit dat Mirjam hem een datum heeft gegeven wanneer ze het zou terugbetalen, maar dat is tot op heden nog steeds niet gebeurt. “Ze zou me twee weken geleden al terugbetalen”, vervolgt hij. “Sindsdien heeft ze het er ook nooit meer over gehad, waardoor ik het gevoel krijg dat het haar allemaal niet zoveel boeit. Daarnaast stelt ze wel steeds voor dat we leuke dingen met elkaar kunnen doen, wat ik dan natuurlijk moet betalen.”

Mirjam heeft ook nog een zoontje van twaalf, die ze regelmatig meeneemt naar Tommy. “Het lijkt ook alsof ze het steeds zo plant dat ze langskomt wanneer haar zoontje honger begint te krijgen en dat dan ook aangeeft”, vertelt Tommy. “Hij weigert dan alles wat ik aanbied en zeurt alleen maar door totdat ik iets bestel van Thuisbezorgd.”

Gebruikt

“Ik ben er echt ziek van. Ik voel me echt gebruikt”, vervolgt Tommy. “Ik ben serieus aan het overwegen om de relatie te beëindigen en mijn verlies te nemen. Eerst wilde ik het in goed vertrouwen met haar bespreken, maar ik weet echt niet hoe ik dat moet doen zonder confronterend over te komen. Wat moet ik doen?” Wat zou jij Tommy adviseren?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de man zijn verhaal onder de naam BoatsnChokes.

Lees ook: ‘Mijn vriend vindt dat ik brutaal ben tegen zijn ouders’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels