Dit is waarom mensen met zussen vaak betere partners zijn

zussen partner

Herken je dit in jouw relatie?

Natuurlijk, ook als je lief geen zussen heeft, kunnen jullie helemaal happy met elkaar zijn. Experts denken echter dat het opgroeien met een zus of zussen je wel een betere partner maakt. Hoe zit dat?

Communicatie en empathie

Mensen die opgroeien met een of meerdere zussen zouden een betere emotionele intelligentie hebben. “Daardoor ben je als partner beter in communiceren en heb je meer empathie”, aldus psychotherapeute Imani Movva in Cosmopolitan. Dit komt waarschijnlijk doordat vrouwen beter zijn in zelfreflectie én sneller doorhebben hoe andere mensen zich voelen. Deze eigenschappen neem je over, of je nu zelf een vrouw of een man bent. En dat is goed nieuws, want dat betekent dat je als stel waarschijnlijk makkelijker communiceert en elkaar beter begrijpt.

Goede eigenschappen

Het hebben van zussen levert nog meer goede eigenschappen op volgens relatiedeskundige Stephania Cruz: “Mensen die opgroeien met een zus hebben geleerd hoe ze compromissen moeten sluiten, ze hebben meer geduld en ze wachten hun beurt af.” In een relatie vertaalt dat zich in nog meer positieve punten: samen beslissingen nemen wordt eenvoudiger, je laat elkaar uitpraten en je kiest voor wat het beste voor jullie beiden is.

Uitzonderingen

Voortaan meteen maar op de eerste date vragen hoeveel zussen je love interest heeft? Dat kan, maar laat je niet afschrikken als er helemaal geen zus in het spel is. Ook moeders, tantes, nichtjes, vriendinnen en buurmeisjes kunnen iemand hetzelfde talent voor communicatie, empathie en geduld aanleren. Een beetje vissen naar meer informatie over vrouwelijke familieleden op het eerste afspraakje kan dus best!

Lees ook: Je partner weer vertrouwen na ontrouw? Drie vrouwen vertellen er openhartig over

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Pexels, Olia Danilevich