‘Mijn broer zijn kinderen zijn niet welkom op mijn bruiloft’

kinderloze bruiloft

‘We hebben om een reden gekozen voor een kinderloze bruiloft’

Olga* gaat over drie maanden trouwen met haar grote liefde Ben en de twee hebben besloten dat ze er geen kinderen bij willen hebben. Olga’s broer Marco kan daarom zijn kinderen niet meenemen en daar is hij allesbehalve blij mee. 

Meerdere redenen

“Mijn broer en ik hebben altijd een goede band met elkaar gehad”, begint Olga haar verhaal op Reddit. “We hebben samen veel meegemaakt. Hij heeft twee geweldige kinderen en ik vind het fantastisch om hun tante te mogen zijn.” Olga’s broer voedt zijn kinderen alleen op, aangezien zijn ex-vrouw geen deel meer uitmaakt van hun leven vanwege haar drugsgebruik. En ondanks dat ze haar broer bewondert en zijn kinderen lief vindt, heeft ze besloten dat ze graag een kindervrije bruiloft wil. “Er zijn verschillende redenen voor het feit dat we geen kinderen op onze bruiloft willen”, vertelt Olga verder. “Een daarvan is dat er hoogstwaarschijnlijk flink gedronken gaat worden. Het lijkt ons dan ook onhandig dat daarbij kinderen aanwezig zijn.”

De tweede reden voor de kinderloze bruiloft ligt wat gevoeliger. “Daarnaast heb ik onlangs een miskraan gehad waar ik nog steeds kapot van ben. De aanblik van mijn nichtjes deed me destijds enorm veel pijn. Daarom heb ik Marco toen gevraagd of hij ze een tijdje uit mijn buurt wilde houden.” Haar broer reageerde hier niet goed op en zei dat als ze zijn kinderen niet meer wilde zien, hij ook niet meer langs zou komen. “Mijn verloofde zei daarentegen dat het begrijpelijk was dat ik even geen kinderen om me heen kon verdragen.” De lucht tussen broer en zus leek geklaard, totdat Olga de uitnodigingen voor haar bruiloft verstuurde.

Bloemenmeisjes

Olga en Ben stuurden de uitnodigingen voor de bruiloft naar alle genodigden. Op de kaart waren alle details te vinden, inclusief een vetgedrukt ‘kinderen zijn helaas niet uitgenodigd’. “De meerderheid van de genodigden vond dat prima, mijn broer Marco was het er echter niet mee eens”, gaat Olga verder. Ze ontving van hem een bericht waarin stond dat hij verwachtte dat er voor zijn kinderen wel een uitzondering werd gemaakt. Vervolgens begon hij erover dat ze perfect als bloemenmeisjes konden dienen. “Ik maakte duidelijk dat dit niet ging gebeuren en dat hij dan maar niet moest komen, als hij niet een paar uur gescheiden kon zijn van zijn kroost”, vertelt de aanstaande bruid. “Mijn broer smeekt me nog steeds of ik een uitzondering voor ze wil maken. Inmiddels hebben mijn ouders verklaard niet op mijn bruiloft te komen als mijn broer en nichtjes niet welkom zijn. Moet ik dan toch overstag gaan en een uitzondering maken?”, beëindigt ze haar verhaal.

Lees ook: ‘Ik stuurde de man die zijn vier kinderen naar mijn kindvrije bruiloft had meegenomen naar huis’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: Reddit | Beeld: Pexels