‘Ik stuurde de man die zijn vier kinderen naar mijn kindvrije bruiloft had meegenomen naar huis’

Bruiloft

‘Ik voel me ontzettend schuldig.’

Lauren* stapte onlangs in het huwelijksbootje. Zij en haar kersverse man hadden nadrukkelijk in hun huwelijksuitnodigingen gezet dat hun bruiloft kindvrij zou zijn. De beste vriend van Laurens man gaf hier geen gehoor aan en nam zijn vier kinderen toch mee naar de locatie. Lauren besloot de man daarom naar huis te sturen, maar vraagt zich nu op het Reddit-forum af of ze juist heeft gehandeld. 

Uitnodiging

“Mijn man en ik zijn twee weken geleden getrouwd. We besloten dat we geen kinderen op onze bruiloft willen hebben”, begint de vrouw haar verhaal op het forum. “In elke uitnodiging schreven we dat we een kindvrije bruiloft wilden. De beste vriend van mijn man, Leo, is een weduwnaar met vier kinderen. Leo klaagde bij mijn man dat hij het jammer vond dat hij zijn kinderen niet mee kon nemen, maar dat was het.”

Bruiloft

“Tijdens de bruiloft zei mijn man dat hij bang was dat Leo niet zou komen, omdat ík erop stond dat kinderen niet welkom zijn. Ongeveer een uur nadat de dag van start ging, hoorde ik echter allemaal geluiden. Toen ik beter keek zag ik dat Leo daar samen met zijn kinderen stond – die er allemaal supernetjes uitzagen. Hij had een discussie met het personeel over dat kinderen niet toegestaan waren.” Lauren vervolgt dat Leo zich vreselijk gedroeg tegen het personeel. “Ik voelde me verschrikkelijk. Op een gegeven moment begon Leo zelfs mijn man te roepen. Hij vond dat mijn man wel even kon vertellen dat het ‘zijn’ bruiloft is, en dat de kinderen dus wel konden blijven. Ik was enorm van slag en schaamde me. Toch bleef ik rustig en liep ik naar Leo toe om met hem te praten.”

Wegsturen

Lauren vertelde Leo vervolgens om zijn kinderen naar een oppas te brengen en vervolgens terug te komen. “Hij was boos en zei dat zijn beste vriend hem voor de bruiloft had uitgenodigd. Ik zei dat het me speet, maar dat de regels voor iedereen golden. En dat ik hoopte dat hij die zou respecteren. Leo ging opnieuw met me in discussie en zei dat hij niet zomaar een gast was maar familie.” Lauren gaf vervolgens aan dat ook haar familie geen kinderen had meegenomen en probeerde met hem mee te denken over het regelen van een oppas. “Hij vertelde dat hij echt geen oppas kon vinden en dat hij de bruiloft van zijn beste vriend niet wilde missen.”

Lauren vervolgt dat het personeel Leo en zijn kinderen uiteindelijk naar de uitgang begeleidde, maar dat dit niet zonder slag of stoot ging. “Hij bleef maar doorgaan over dat hij erbij wilde zijn met zijn kinderen. Hierdoor kwamen een paar vrienden van Leo en mijn man naar me toe om te zeggen dat Leo een weduwnaar is en daarom een uitzondering zou moeten zijn op mijn regel. Ook zou het mijn schuld zijn dat ik geen oppas had geregeld voor mijn gasten.”

Boos

Lauren deelt dat de bruiloft daarna verder ging, maar dat haar man wel boos op haar was. “Volgens hem miste zijn beste vriend nu zijn bruiloft door mij. Hij vertelde me vandaag dat Leo zijn telefoontjes niet opneemt en ook niet reageert op zijn appjes. Mijn man is er nu van overtuigd dat ik zijn vriendschap met Leo heb verpest en vindt dat ik gewoon een uitzondering voor Leo had moeten maken, omdat de kinderen er die dag al waren.”

Op Reddit vraagt Lauren zich nu dan ook af of ze Leo niet had moeten wegsturen, en dat ze zich toch wel schuldig voelt. “Ter info: mijn man was het helemaal eens met de regel dat er geen kinderen op de bruiloft zouden komen. Hij wilde alleen een uitzondering maken voor zijn vriend, en dan alleen zijn vriend. Mijn vrienden en familie waren ontzettend gekwetst geweest als ik alleen voor Leo een uitzondering had gemaakt.”

Lauren is niet de echte naam van de vrouw. Op Reddit doet ze haar verhaal onder de username Upper-AD46567.

Lees ook: Zwangere vrouw vertelt: ‘Mijn vriend wil dat ik abortus pleeg’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash