‘Mijn vader denkt dat ik met mijn man ben getrouwd om zijn geld’

getrouwd

‘Hoe bewijs ik het tegendeel?’

Laura* (21) is gelukkig getrouwd met haar man (22). De twee hebben een liefdevolle relatie en haar man gedraagt zich als een echte heer. Dat hij toevallig ook veel geld heeft, is voor Laura nooit een drijfveer geweest. Toch denkt haar vader daar heel anders over. Op het forum Reddit vraagt de vrouw zich af hoe ze het tegendeel aan haar familie kan bewijzen. 

Band met vader

“Mijn vader is niet de aardigste persoon die er is, om het maar even zacht uit te drukken”, begint Laura haar verhaal. “Zo is hij altijd al geweest. Mijn ouders zijn ook gescheiden, om hij mijn moeder veel zou slaan”, deelt ze. “Ik mocht hem alleen onder toezicht bezoeken, maar ik praat wel veel met hem aan de telefoon.” Inmiddels is Laura volwassen, gelukkig in de liefde én is ze getrouwd. Haar partner heeft echter een heel andere jeugd gehad.

Rijke familie

“Mijn man komt uit en zeer rijke familie. Op de dag dat hij 18 werd stond er een baan voor hem klaar, en hij heeft sowieso een heel makkelijk leven geleid, legt Laura uit. “Ik leefde in de lagere middenklasse en trok bij hem in toen we beide 18 waren. Sindsdien behandelt hij me al als zijn vrouw. Hij kocht een gloednieuwe Mercedes voor me en voor mijn verjaardag kreeg ik een tas van Louis Vuitton.” Toch kan Laura nog goed relativeren.

“Deze dingen zijn leuk, maar ik hou van hem om wie hij is, niet vanwege zijn bankrekening. Als hij geen geld had gehad, zou hij nog steeds mijn man zijn en ik zou niet minder van hem houden.” Ze legt uit: “Hij zorgt ervoor dat ik me geliefd voel, hij kookt voor me, kust me, knuffelt me, vertelt me ​​altijd hoe mooi ik ben, hij is een echte heer. Hij houdt altijd de deur voor me open, hij doet de deur open als ik uit de auto stap, hij brengt me ’s ochtends altijd koffie en ontbijt, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Moraal van dit verhaal is, zijn geld betekent niets voor mij. Ik hou van hem om wie hij is.”

Getrouwd om het geld

Dat haar vader niet enthousiast is over hun huwelijk, heeft volgens Laura met jaloezie te maken. “Ik denk dat mijn vader jaloers is op zijn rijkdom. Elke keer wanneer hij iets materialistisch bij ons ziet, bagatelliseert hij het”, vertelt ze. “Mijn vader was altijd al bezig met designer dingen, maar hij was niet zo goed met geld. Hij heeft veel gegokt, veel uitgegeven en veel drugs gebruikt.” Allemaal dingen die bij Laura en haar man niet aan de orde zijn. “Mijn man en ik drinken nooit alcohol, laat staan dat we ​​drugs gebruiken. Mijn vader is altijd dronken, dus het is niet zo gek dat ze het niet zo goed met elkaar kunnen vinden.”

Dat de twee het niet kunnen vinden vindt Laura nog niet zo’n ramp. Ze vindt het veel erger dat haar vader tegen iedereen zegt dat ze met haar man getrouwd is vanwege zijn geld. “Veel van mijn tantes en zelfs mijn oom van mijn moeders kant geloven hem”, vertelt de vrouw vol ongeloof. “Hoe kan ik ze allemaal bewijzen dat hij liegt?” vraagt ze zich af. Wat zou jij zeggen?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam u/throwaeududjdue.

Lees ook: Moeder: ‘Ik gaf de hond van mijn zoon terug aan zijn ex-vrouw’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels