‘Mijn vader is niet welkom op mijn bruiloft’

bruiloft

‘Hij zou mijn verloofde nooit accepteren’

Julie* gaat binnenkort trouwen met haar verloofde Mike. Ondanks dat Julie een hechte band heeft met haar vader, heeft Julie niet verteld dat Mike transgender is omdat haar vader dat nooit zou accepteren. Hij heeft namelijk een uitgesproken mening over transgenders en de LGBTQ+ community. Als Julie en Mike gaan trouwen willen ze volledig zichzelf kunnen zijn, daarom heeft Julie besloten haar vader niet uit te nodigen. Op Reddit deelt ze haar verhaal.

Transfoob

“Ik ben al een paar jaar samen met mijn verloofde Mike en binnenkort staat onze bruiloft op de planning”, begint Julie haar verhaal. “Mijn vader is een lieve man waar ik een goede band mee heb, maar als het aankomt op transgenders en de LGBT+ community, heeft hij een uitgesproken mening. Hij is een extreme trans- en homofoob en zegt geregeld vreselijke dingen. Mijn verloofde is transgender en dat heb ik mijn vader nooit durven vertellen, omdat ik weet dat hij het niet goed zou keuren.”

Bruiloft

Julie heeft haar vader ook nooit verteld over de bruiloft. “Gedurende mijn hele jeugd werd mij verteld dat als ik “een queer” zou worden, ik onmiddellijk zou worden verstoten. Ik heb erover nagedacht om samen met mijn vader naar gezinstherapie te gaan, maar ik weet zeker dat dit zijn mening niet zou veranderen. Bij het plannen van de bruiloft wist ik daarom zeker dat we hem niet moeten uitnodigen. Ik wil zijn transfobe mening niet horen op mijn grote dag, want dit zou mijn toekomstige echtgenoot onwijs kwetsen.”

“Mijn ouders zijn al een paar jaar gescheiden en ik heb andere familieleden en mijn moeder wel uitgenodigd. Via via is hij erachter gekomen dat ik ga trouwen en nu is hij ontzettend kwaad dat hij geen uitnodiging heeft gekregen en mijn moeder wel.”

Ruzie

“Ik stuurde hem een ​​bericht waarin ik uitlegde waarom we hem niet hadden uitgenodigd. Vervolgens schold hij Mike uit en noemde hij mij een mislukkeling omdat ik met een transman wil trouwen. Hoewel het gedrag van mijn vader echt niet door de beugel kan, kozen de meeste van mijn familieleden alsnog mijn vaders kant. Ze zeiden dat ik hem moest uitnodigen omdat hij altijd voor me gezorgd heeft. Ik ben ten einde raad.” Wat zou jij doen in Julies situatie?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam throwaway2819q.

Lees ook: ‘Ik weiger langs te komen bij mijn ouders in de vakantie’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels