‘Ik weiger langs te komen bij mijn ouders in de vakantie’

babt

‘Toen ik in de kerstvakantie langskwam, moest ik alle zorg voor mijn zusje dragen’

Vlak voor Ilse* uit huis zou gaan om te studeren, kondigden haar ouders aan in verwachting te zijn van een meisje. Ilse haar ouders zijn niet de jongste meer en verwachten dat hun dochter elke vakantie langskomt om te helpen met de baby. Ilse heeft genoeg gehad. Op Reddit deelt ze haar verhaal.

Ongeplande zwangerschap

“Ongeveer een jaar voordat ik naar de universiteit ging, kondigden mijn ouders aan dat ze zwanger waren. Ik was hier om een ​​aantal redenen niet blij mee, maar ik zei toen niet veel en ik reageerde vrij neutraal”, begint Ilse haar verhaal. “Mijn ouders probeerden me te betrekken bij de zwangerschap, ik mocht meebeslissen over de naam en de inrichting van de kinderkamer. Ze bleven ook grappen maken over hoe ik meer zou moeten helpen, aangezien ze oudere ouders zouden zijn. Toen de baby kwam, bleef ik in de buurt om ervoor te zorgen dat mijn moeder in orde was, en daarna ben ik uit huis gegaan.”

Oppas

Maar sinds Ilse uit huis is vragen haar ouders constant wanneer ze terugkomt. De baby was de keuze van haar ouders, maar aangezien zij al aardig op leeftijd zijn, verwachten ze dat Ilse veel meehelpt. “Sinds ik op de universiteit zit, hebben mijn ouders voortdurend gevraagd of ik in de vakanties naar huis kom. Tijdens de kerstvakantie ben ik teruggekomen, maar toen heb ik alleen maar op mijn zusje moeten passen.”

“Het huis was constant gevuld met het huilen van de baby, of het geluid van tekenfilms, of mijn ouders die me vroegen om voor de baby te zorgen. Alles werd onderbroken door de baby. Als ik wat leuks wilde gaan doen met mijn moeder, dan kon dat niet omdat ze te moe was. Zelfs als ik iets in mijn eentje wilde doen, zoals winkelen, dan vroegen ze of ik de baby mee wilde nemen. Ze dwongen me constant om te babysitten of luiers te verschonen of melk te maken en zeiden dan dat dat goed was voor de ‘zuster band.'”

Vakantie

Ilse was gesloopt na de kerstvakantie en ziet het niet zitten om nog een keer een hele vakantie te blijven omdat ze bang is dat ze weer voor de baby moet zorgen. “Ze bleven me continu vragen of ik weer langskwam. Ik heb gezegd dat ik al plannen heb en om eerlijk te zijn blijf ik liever in mijn studentenhuis. Mijn ouders zijn teleurgesteld want ze vinden dat ik een band moet krijgen met de baby. Uiteindelijk knapte ik en heb ik gezegd dat ik pas terugkom als ze in staat zijn om zelf voor de baby te zorgen.” Wat vind jij van Ilses besluit?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op het forum doet de vrouw haar verhaal onder de naam wildandflorescent.

Lees ook: ‘Ik heb mijn schoonouders weggestuurd tijdens een etentje’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels