Last van rode bultjes op je billen? Dit is het en zó verhelp je het

bultjes billen

Het kan meerdere oorzaken hebben

Niemand zit erop te wachten: rode bultjes en puistjes op je billen. Toch komt dit vaker voor dan je misschien denkt. Net als acne op je gezicht, rug of borst, kun je namelijk ook rode bultjes en puistjes op je billen krijgen. Erg vervelend natuurlijk, maar je bent zeker niet alleen. Wij leggen je uit hoe deze bultjes ontstaan en hoe je ze kan verhelpen.

De oorzaak

Rode bultjes en puistjes op je billen kan ontstaan door een haarwortel-ontsteking, ook wel folliculitis genoemd. Deze ontsteking kan voortkomen uit wrijving, irritatie, blokkering van de haarzakjes of een bacteriële infectie. Met name mensen die veel sporten kunnen last krijgen van folliculitis. Dit komt omdat ze veel zweten en vaak strakke kleding dragen of vettige crèmes gebruiken. Daarnaast kun je ook bultjes krijgen op je billen doordat je te veel synthetische kleding draagt of allergisch bent voor een bepaald soort wasverzachter. Ook bepaalde soorten voeding zoals zuivel, suiker of koolhydraten kunnen in sommige gevallen acne op je billen veroorzaken, maar dit hoeft lang niet altijd.

Zo verhelp je het

Goed, puistjes op je billen zijn erg vervelend en je wil er natuurlijk zo snel mogelijk vanaf. Om de folliculitis te verhelpen is het vooral belangrijk dat je je billen meer laat ademen. Probeer daarom een tijdje geen strakke of synthetische kleding te dragen en switch over naar katoenen ondergoed. Daarnaast kan het helpen om twee à drie keer per week een milde scrub te gebruiken op je billen zodat je mogelijke ophoping van oliën en dode huidcellen in de poriën voorkomt. Het je een gevoelige huid en werkt scrubben niet voor jou? Dan kun je gaan voor een BHA-exfoliant. Daarnaast kun je ook Tea Treeolie of Salicylic Acid op je billen aanbrengen na het douchen. Deze producten hebben namelijk een antibacteriële werking en gaan ontstekingen tegen. Good luck!

Lees ook: TikTok-beautytrend: cloud skin zorgt voor een zachte huid

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Cosmopolitan | Beeld: Pexels