Naomi: ‘Mijn vriend wil pas trouwen wanneer we kinderen hebben’

vriend trouwen kinderen

Hierdoor zou hij namelijk goed kunnen zien of ik een goede ouder ben of niet’

Naomi* is nu al een jaar samen met haar vriend Kyle. Rond het begin van hun relatie maakte Kyle haar echter al duidelijk dat hij niet wilde trouwen, tenzij hij eerst samen met haar een kind zou krijgen. Hierdoor zou hij namelijk goed kunnen zien of ze een goede ouder was of niet. Echter, ziet Naomi dit niet helemaal zitten. Op Reddit doet ze dan ook haar verhaal. 

Kinderen voor het huwelijk

“Toen Kyle zijn mening gaf over het huwelijk en kinderen, wimpelde ik het in eerste instantie een beetje af”, begint Naomi haar verhaal op Reddit. “Ik dacht dat hij niet heel serieus was, en dat het nog té vroeg was om het daar over te hebben. Toch bleef het me een paar maanden geleden een beetje dwarszitten, en iedereen die ik erover sprak, vond het raar. Ik confronteerde hem een aantal dagen geleden daarom ook. Ik had alleen niet verwacht dat het in een verhitte discussie zou veranderen. Ik stond zelfs op het punt om het uit te maken.”

Vraagtekens

“Hij legde me uiteindelijk uit dat familie het allerbelangrijkste is voor hem. En dat wist ik ook”, gaat Naomi verder. “Daar twijfel ik ook echt niet aan, en ik weet zeker dat hij uiteindelijk nooit zijn zwangere vriendin in de steek zou laten. Hij zou namelijk heel bang zijn dat ik er dan met het kind vandoor zou gaan.”

Toch zit het Naomi allemaal nog steeds niet lekker. “Ik snap dat familie alles voor hem is, en dat hij daarom ook graag wil kijken of ik een goede ouder zal zijn voor ons kind, maar ik vind het allemaal nog een beetje te vroeg om dit allemaal te bespreken. En precies daarom maak ik me ook zorgen. Waarom zou een man zich pas kunnen binden als er een kind in beeld is? Betekent dit dat ik als ouder aan zijn criteria moet voldoen? Ik vind het belangrijk om me te binden met iemand voordat ik al deze grote stappen neem. Wat moet ik doen?” Wat zou jij Naomi adviseren?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit deelt de vrouw haar verhaal onder de naam ThrowRA8383738272.

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: Reddit | Beeld: Pexels