Rhodé: ‘Mijn vriend laat constant weten dat hij teleurgesteld in mij is’

‘Ik kan dat woord gewoon niet meer aanhoren’

Rhodé* (26) en haar vriend Marc (29) zijn al bijna 5 jaar samen. Over het algemeen hebben ze het hartstikke goed samen, maar de laatste tijd is er wel iets waar Rhodé veel last van heeft: Marc is constant ’teleurgesteld’ in haar wanneer ze iets vergeet of iets niet helemaal goed doet. Op Reddit doet ze haar verhaal.

Teleurstellend

Rhodé vertelt: “Marc en ik hebben eigenlijk echt een geweldige relatie. Alleen… onze communicatiestijl verschilt nogal van elkaar. Hij heeft de neiging om het woord ’teleurstellend’ te gebruiken als ik iets vergeet, of als ik iets op een andere manier doe dan hij gewend is.” Hij is bijvoorbeeld teleurgesteld wanneer ze de was te lang in de droger laat zitten, of haar koffiebeker een dag in de auto laat staan.

Zelf vindt Rhodé dit absoluut niet fijn om steeds te horen. “Het komt op mij heel hard over”, zegt ze. “Ik heb daar gewoon last van, en vroeg hem dan ook om ermee te stoppen.”

Kattenvoer

“Gisteren was ik de katten aan het voeren,” vervolgt de vrouw, “maar ik werd afgeleid omdat er wat familiezaken spelen. Daardoor ben ik compleet vergeten om het kattenvoer weer terug in de kast te zetten.” Kan gebeuren, zou je denken. Maar voor Marc was dit een reden om haar voor schut te zetten tegenover al hun vrienden.

Het stel zit namelijk allebei in dezelfde vriendengroep, en in de groepschat werd net aan Marc gevraagd waarom hij nergens op reageerde. Zijn reactie? ‘Ja sorry, ik was te druk met gamen en met teleurgesteld zijn in mijn vriendin’.

Daar werd Rhodé natuurlijk ontzettend boos van. “Gelukkig reageerde niemand op dat bericht, en het gesprek ging snel weer over andere dingen”, vertelt ze. “Maar ik schaamde me natuurlijk dood.”

Ruzie

Later die avond vroeg Marc aan zijn vriendin of er iets aan de hand was. En daar had hij wel gelijk in: “Ik gedroeg me inderdaad een beetje afstandelijk, want ik had er gewoon even geen zin meer in”, vertelt Rhodé. “Dus ik riep naar hem dat ik er klaar mee ben om constant een teleurstelling voor hem te zijn.” Maar die reactie kon Marc absoluut niet waarderen. Hij werd boos, en noemde haar een ‘bitch’ en een ‘aansteller’.

“Dit probleem stapelt zich al zo lang op”, sluit de vrouw af, “en nu barstte de bom eindelijk. Hoe kan ik ooit op een goede manier tot hem doordringen? Had ik dit anders moeten aanpakken?”

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam ComfortableOne5345. 

Lees ook: Vrouw vertelt: ‘Ik kwam erachter dat mijn vriend nog getrouwd is met zijn ex’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels