‘Mijn vriend is woedend omdat ik geen paasdiner wilde klaarmaken’

Suzan vraagt zich af of ze nou echt zó onredelijk was

De paasdagen zijn natuurlijk een tijd om gezellig samen te zijn met familie. Maar voor Suzan* (57) en haar vriend Erik (57) liep dat anders. Een discussie over het paasdiner liep uit de hand, en inmiddels hebben de twee behoorlijke ruzie… Op Reddit vertelt Suzan wat er precies gebeurd is.

Paasdiner

Eriks ouders zouden op Eerste Paasdag bij hem op bezoek komen. “Ik bood aan om voor een lekker diner te zorgen”, zegt Suzan. Een restaurant in de buurt had een speciale actie waarmee je een uitgebreid paasdiner kant-en-klaar thuisbezorgd krijgt, en dat leek haar ideaal: “Je kunt samen genieten van een hartstikke lekkere maaltijd, zonder dat het veel moeite kost. Je hoeft geen boodschappen te doen, je hoeft niet te koken en je hebt ook nog eens nauwelijks afwas. Perfect dus!”

Zelfgemaakte maaltijd

Maar haar vriend? Die was het niet eens met dat idee. Suzan: “Erik zei dat hij dat absolúút niet wilde, want ‘hij kon zijn ouders toch geen afhaalmaaltijd voorschotelen?’. Volgens hem hoort een zelfgemaakt diner nou eenmaal bij Pasen.” Ze vervolgt: “Ik zei tegen hem dat ik dat prima vond, maar dat hij het dan ook mooi zelf mocht gaan koken. En daar was hij natuurlijk niet van gediend. Hij werd enorm boos, en zei dat ik ontzettend egoïstisch deed.”

Ruzie

Op de dag van Pasen was Erik nog steeds niet bijgedraaid. “Hij heeft de hele dag boos in de keuken gestaan”, vertelt Suzan. “Hij wilde nauwelijks met me praten, en gooide alleen af en toe wat sneren mijn kant op.”

“In mijn ogen heb ik niks verkeerd gedaan”, concludeert de vrouw. “Ik was bereid om een compleet diner voor hem en zijn ouders te betalen, maar dat was niet goed genoeg voor hem. Ik zag het gewoon niet zitten om de hele middag in de keuken te staan, maar dat kon Erik absoluut niet hebben. Is dit nu mijn schuld, of moet hij zich gewoon niet aanstellen?” Wat vind jij?

*De namen in dit artikel zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam redheadjd. 

Lees ook: Birte’s vriend doet niks in het huishouden omdat ‘hij meer verdient’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock