Heftig: ‘Mijn vriendin zegt dat ik haar heb verkracht’

verkracht

De man is helemaal in de war en weet niet meer wat hij moet doen

Jeroen* (23) is al een aantal jaar gelukkig samen met zijn vriendin (24). De twee wonen sinds kort zelfs samen, maar inmiddels hangt hun gezamenlijke toekomst aan een zijden draadje. Zijn vriendin beschuldigt hem er namelijk van dat hij haar heeft verkracht, iets waar Jeroen niets van snapt. Op het forum Reddit deelt hij zijn verhaal. 

Filmavond

“Mijn vriendin en ik zijn vier jaar samen en sinds kort zijn we gaan samenwonen”, begint Jeroen zijn verhaal. Hoewel de eerste weken in hun huisje perfect zijn verlopen, ging het onlangs toch mis. “We waren samen op de bank een film aan het kijken. Het was heel romantisch en op een gegeven moment had ik zin om met mijn vriendin tussen de lakens duiken”, geeft hij toe. “Het leek er echter op alsof ze gewoon de film wilde zien.”

Verkracht

“Ik bleef haar aanraken”, gaat Jeroen verder. “We begonnen te zoenen en hadden seks. Ik dacht er niet over na en het voelde net als anders.” Dat zijn vriendin er anders over dacht, werd echter al snel duidelijk. “De rest van de nacht deed ze raar. De volgende ochtend schreeuwde ze tegen me en beschuldigde ze me dat ik haar had verkracht”, vertelt de verbaasde man. “Ik verontschuldigde me en zei dat ik geen idee had dat ze zich zo voelde. Dit had ze nog nooit eerder gezegd.”

In de war

De beschuldiging zorgde ervoor dat Jeroen behoorlijk van zijn apropos was. “Het zorgde ervoor dat ik afstand nam en bij haar weg wilde”, legt hij uit. “We hebben ook weleens de lakens gedeeld als ik dat niet wilde. Zelfs toen ik een keer ontzettend ziek was en aangaf er écht geen zin in te hebben, ging ze nog door en deden we het. Ik heb echter nooit het gevoel gehad dat ze me op dat moment verkrachtte.” Dat zijn vriendin het wel zo ziet, zet Jeroen aan het denken. “Ik ben bang voor alles wat ze zegt en ben ontzettend in de war over alles”, geeft hij toe. “Ze blijft het volhouden en ik weet niet wat ik moet doen.” Heb jij een advies voor de man?

*Jeroen is niet de echte naam van de man. Op het forum deelt hij zijn verhaal onder de naam u/throwawayaccountfgf.

Lees ook: Man is klaar met belletje trekken: ‘Ik gooide een emmer water over het kind heen’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels