Ka-ching: zoveel spenderen Nederlandse vrouwen aan een trouwjurk

Het prijskaartje van die sprookjesjurk is niet erg magisch te noemen

Geloften die worden uitgewisseld, ringen die om vingers worden geschoven en gasten die een traantje wegpinken. Jep, we hebben het over een bruiloft. En die mag wat kosten. Niet alleen zijn we bakken met geld kwijt aan de trouwlocatie, het eten en de logistiek. De Nederlandse vrouw legt gemiddeld ook nog eens een flink bedrag neer voor de trouwjurk.

Vrouwen uit de provincie Groningen zijn de echte big spenders.

Gemiddelde uitgave

Dat we nog altijd veel overhebben voor een trouwjurk blijkt uit onderzoek van ThePerfectWedding.nl. Zij voelden 4028 koppels die elkaar binnenkort het jawoord geven aan tand. Uit het onderzoek blijkt dat Nederlandse vrouwen gemiddeld 1405 euro uitgeven aan dé jurk. Een heel bedrag, als je het ons vraagt. Toch was deze som weleens hoger. Een jaar eerder gaven we gemiddeld nog 15 euro meer uit aan de jurk.

Groningen versus Friesland

Geld moet rollen, met name in provincie Groningen. Het onderzoek wijst uit dat vrouwen uit Groningen gemiddeld het meest uitgeven aan een jurk. Een slordige 1843 besteden bruiden uit de noordelijk gelegen provincie gemiddeld aan de jurk. Friezen daarentegen doen het met een bescheidener bedrag. Gemiddeld geven deze bruiden 1157 euro uit aan hun bruidsjurk.

Het trouwpak

Ook een trouwpak mag wat kosten. Heren zijn wel wat minder happig om net zoveel geld uit te geven aan een pak, al heeft dat er ook mee te maken dat pakken nu eenmaal minder duur zijn. Een verschil tussen Groningers en Friezen wordt ook nu duidelijk. In Groningen wordt bijna twee keer zoveel uitgegeven aan de jurk dan aan het pak: 1843 euro voor de jurk versus 917 euro aan het pak. Een verschil van 926 euro. Koppels in Friesland hebben te maken met het kleinste verschil. De jurk is gemiddeld maar 34 euro duurder dan het trouwpak.

Lees ook: Bruid wil dochtertje (3) van aanstaande niet op bruiloft: ‘Zij is zijn fout, niet de mijne’

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: ThePerfectWedding | Beeld: Unsplash