Met hoeveel matches praat jij op Tinder? Dit is blijkbaar het ‘juiste’ aantal

tinder

Je brein kan op datingapps maar een beperkt aantal conversaties tegelijkertijd aan

Toen Tinder in 2012 razend populair werd, schoten de datingapps als paddenstoelen uit de grond. Bumble, Happn, Once en ga zo maar door. Nog altijd wordt fanatiek gebruik gemaakt van de apps en we swipen er lustig op los om vervolgens met tig matches te zitten, maar met hoeveel van hen praat je nou daadwerkelijk?

Uit onderzoek blijkt dat je niet met al te veel mensen tegelijkertijd kunt praten.

Gesprekken

Met hoeveel mensen je op datingapps wilt chatten is helemaal aan jou, maar soms kan al die aandacht wel een beetje overweldigend zijn en dat gaat dan ten koste van de kwaliteit van het gesprek. Een nieuw onderzoek uitgevoerd door Oxford Internet Institute boog zich eens over de kwestie. Hoewel we volgens het onderzoek vaak meerdere gesprekken per week starten, kunnen we ons maar focussen op zeven gesprekken tegelijkertijd.

Partner vinden

Daarnaast bleek ook dat mensen die zichzelf knap vinden met minder mensen tegelijkertijd praten. Hoofdonderzoeker Taha Yasseri vertelt dat het bij online daten niet om kwantiteit gaat, zoals ten onrechte nog weleens wordt gedacht, maar om kwaliteit. “Uit ons onderzoek bleek dat singles zichzelf beperkten in hoeveel gesprekken ze aan wilden gaan. Dit zou aan kunnen geven dat zij investeren in het vinden van een serieuze relatie.”

Lees ook: Geloof het of niet: mannen mét een buikje vallen het meest in de smaak bij vrouwen!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Her | Beeld: Pexels