Let op: deze 3 opmerkingen kunnen je relatie totaal verpesten

ruzie

Je relatie kan een behoorlijke deuk oplopen door deze opmerkingen

Het hebben van een relatie gaat niet altijd over rozen en ruzie maken met onze partner doen we allemaal wel eens. Bekvechten is niet leuk, maar niet direct iets om je zorgen over te maken. Stress en frustraties reageer je snel af op je partner, maar de kunst is om het beschaafd te houden en vooral om het weer uit te praten. 

Dat beschaafd houden kan behoorlijk lastig zijn in the heat of the moment, maar probeer je toch altijd even te bedenken voordat je er zomaar alles uitflapt. Het kan je relatie redden!

Escaleren
Er zijn een aantal opmerking waardoor een ruzie geheid uit de hand loopt en die op termijn zelfs heel schadelijk kunnen zijn voor je relatie. Een gewaarschuwd mens telt voor twee, dus denk echt even twee keer na voordat je de volgende dingen zomaar zegt!

  1. ‘Het is jouw schuld’
    Dat is allereerst gewoon niet waar, een ruzie tussen twee personen is vrijwel nooit de schuld van één persoon. De ander voelt zich aangevallen en kan alleen nog maar verdedigend reageren. Neem zelf ook je verantwoordelijkheid, hoe moeilijk dat soms ook is.
  2. ‘Laat maar’
    Dat is passief agressief gedrag waarmee je enkel hoopt een bepaalde reactie uit te lokken bij je partner. Wees gewoon open en eerlijk en zeg wat je dwarszit, daar bereik je veel meer mee.
  3. ‘Jij doet nooit’ of ‘jij doet altijd’
    Altijd en nooit zijn zelden waar en het gebruik van deze woorden zorgt ervoor dat iemand zich onnodig in een hoek gedreven voelt. Hou je bij wat er aan de hand is en betrek er niet allemaal oude koeien bij, want dat is hét recept voor escalatie.

Let dus altijd op wat je zegt als je ruzie maakt en probeer de situatie te de-escaleren. Houd je bij wat jij voelt en leg de ander geen woorden in de mond! Dan kan ruziemaken heel constructief zijn en zelfs goed zijn voor je relatie!

Lees ook: Déze kostenposten voor een trouwdag vergeet bijna iedereen in te calculeren!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: Pexels