‘Had ik moeten toelaten dat een goede vriend zijn vriendin ten huwelijk vroeg op mijn bruiloft?

Bruiloft

De vrouw vraagt zich af of ze juist heeft gehandeld

Sonja* (27) keek ontzettend uit naar de dag waarop ze in het huwelijksbootjes zou stappen met John. Toen goede vriend Peter vroeg of hij Sonja’s beste vriendin ten huwelijk mocht vragen tijdens de receptie, gaf Sonja aan dat ze dat liever niet had. Iets wat Peter haar niet bepaald in dank afneemt. Op het forum Reddit doet Sonja nu haar verhaal. 

Aanzoek 

“Mijn man en ik zijn vorige maand tijdens een kleine, prachtige ceremonie getrouwd”, begint Sonja haar verhaal op Reddit. “Twee weken voor de bruiloft vroeg Peter – de vriend van mijn ceremoniemeester – of het goed was dat hij zijn vriendin tijdens mijn receptie ten huwelijk zou vragen. Ik vertelde hem eerst hoe blij ik voor hem was dat hij mijn beste vriendin ten huwelijk wil vragen, maar dat ik het niet leuk zou vinden als hij dat tijdens mijn bruiloft zou doen.” 

Geschrokken 

“Peter leek ervan te schrikken dat ik ‘nee’ zei – wat ik kan begrijpen. Hij reageerde vervolgens met dat bruiloften in het teken staan van de liefde vieren en dat ik het mijn beste vriendin zou moeten gunnen dat ze op deze dag ten huwelijk werd gevraagd”, gaat Sonja verder. “Tuurlijk gun ik het mijn vrienden om zich te verloven, maar ik begrijp niet waarom dat dan per se tijdens mijn bruiloft zou moeten gebeuren. Ik begreep dat Peter teleurgesteld was en bood vervolgens aan om hem op een andere dag te helpen met zijn aanzoek. Maar Peter was overduidelijk niet blij met me.”

Geen contact beste vriendin na bruiloft

“Na de bruiloft probeerde ik mijn vriendin een paar keer te bellen, omdat ze iets op mijn bruiloft was kwijtgeraakt wat ik had gevonden. Maar het lukte me telkens niet om haar te bereiken en ze reageerde nergens meer op. We hebben elkaar nooit eerder zo lang niet gesproken. Ik appte haar gisteren nog een keer dat ik het item even langs wilde brengen, en toen reageerde ze eindelijk wel.”

Boos

“Blijkbaar is Peter tijdens de after party van de bruiloft in het hotel heel dronken geworden en vertelde hij aan mijn beste vriendin dat ze verloofd had kunnen zijn, maar dat ik zijn plan had verpest. Mijn beste vriendin gaf aan dat ze niet per se boos op me is, maar dat ze het gevoel heeft dat ik haar toekomstige verloving heb verpest en dat ik haar geen geluk gun. Ik heb mijn excuses aangeboden, maar ons gesprek eindigde heel ongemakkelijk.” 

Anders 

“Een andere gezamenlijke vriendin, die precies weet wat er aan de hand is, zei dat ze het geen fantastisch idee vond om een aanzoek te doen op mijn bruiloft. Maar dat het niet leuk van mij was om ‘nee’ te zeggen. En nu vraag ik me af: was het inderdaad verkeerd van me?’ 

*Sonja is niet de echte naam van de man. Op het forum Reddit doet ze haar verhaal onder de user name throwawayaita_friend. 

Lees ook: ‘Had ik het kind dat bleef logeren moeten douchen?’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Adobe Stock