Vader: ‘Ik ga niet naar de bruiloft van mijn dochter, omdat mijn vrouw niet uitgenodigd is’

bruiloft dochter

De man, die voor de bruiloft van zijn dochter heeft betaald, vraagt zich nu af of dit gerechtvaardigd is

De bruiloft van je dochter hoort een speciaal moment te zijn voor een vader. De weg naar het altaar, waar je haar weggeeft aan de man of vrouw van haar dromen. Een emotioneel moment. Toch lijken de emoties bij Greg* op een andere manier hoog te lopen. Hij wil namelijk niet naar de bruiloft van zijn dochter, omdat zijn vrouw niet is uitgenodigd. 

Zwanger

Greg wilde nooit kinderen. “Ik was altijd voorzichtig en droeg altijd een condoom. Ik weet niet hoe, maar mijn ex werd toch zwanger. Ik smeekte haar om een abortus of om het kind te laten adopteren, maar zij wilde het kind houden. Ik wilde haar niet in de steek laten, dus gingen we samenwonen.

Emotionele affaire

In dezelfde periode ontmoette Greg een vrouw, tot wie hij zich direct aangetrokken voelde. “Je kunt het een emotionele affaire noemen. Ik kon haar over al mijn problemen vertellen. Ze steunde mij door dik en dun. Ze vond dat als een vrouw een abortus kan plegen, dat een man het recht mag hebben om ervoor weg te lopen.”

Depressief

Enkele maanden later beviel Gregs toenmalige vriendin van een tweeling. “De eerste zes maanden was ik overal bij. Maar eerlijk gezegd hield ik gewoon niet van die kinderen. Ik wilde geen vader zijn, ik had geen gevoel bij ze en ik werd erg depressief”, doet hij zijn verhaal. “Ik haatte mijn leven.”

Verhuizen

Nog steeds had Greg contact met de andere vrouw. “Ik woonde in New York, zij in Californië. Een enorme afstand dus, dat maakte het erg moeilijk. Zij stelde voor de ik naar Californië zou verhuizen, zodat ik bij haar kon zijn. Ze zei me dat ik opnieuw kon beginnen met haar.” En dat deed Greg. “Ze zei iets wat me overtuigde: ‘Als je nu niet weggaat, kan je dat over vijf jaar al helemáál niet. Nu doe je je kinderen nog het minst pijn.'” Greg maakte het uit met zijn ex-vriendin en vertelde haar dat hij geen vader wilde zijn. En dus vertrok hij naar de andere kant van het land om te trouwen met zijn huidige vrouw.

Band met kinderen

“Ik betaalde wel altijd netjes mijn alimentatie, ik betaalde voor de opleiding van mijn kinderen, voor hun hobby’s, noem het maar op.” Pas toen de tweeling achttien jaar oud was, zag Greg zijn kinderen voor het eerst weer. “Ik voelde me er toen klaar voor.” Met zijn zoon bouwde hij een goede band op. Met zijn dochter ging dat lastiger. “Zij haat mijn vrouw. Mijn dochter wil dat zij haar excuses aanbiedt dat ze tegen mij heeft gezegd dat ik mijn gezin moest verlaten. Maar ook al had ze dat gezegd: ik heb het besluit genomen”, aldus Greg.

Bruiloft

De driehoeksverhouding tussen Greg, zijn vrouw en zijn dochter komt nu echt tot een breekpunt nu zijn dochter gaat trouwen. “Ze heeft mijn vrouw niet uitgenodigd. Ik zei tegen mijn dochter dat dit echt heel respectloos is. Je kunt niet zomaar de helft van een stel uitnodigen”, schrijft Greg op het forum. Zijn dochter is het hier niet mee eens. “Ze zei dat mijn vrouw egoïstisch en gemeen is.” Greg vindt het hele voorval nóg zuurder, omdat hij voor de hele bruiloft van zijn dochter heeft betaald. “Als ik dit had geweten, had ik nooit voor haar bruiloft betaald.” Wat vind jij? Snap jij Greg, of ben je het eens met zijn dochter?

*Greg is niet de echte naam van de man. De man doet zijn verhaal op het forum onder een nu verwijderde naam.

Lees ook: ‘Ik liet mijn familie geloven dat mijn man en ik arm zijn, zodat wij de erfenis kregen’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash