Zo weet je of iemand je leuk vindt aan de hand van lichaamstaal

lichaamstaal

Het geeft meer weg dan je denkt

Als je met iemand op date bent, kun je haast niet anders dan je afvragen of degene tegenover je jou zit zitten of niet. Je kunt het natuurlijk vragen, maar de kans zit erin dat je hem afschrikt als je ‘m dat recht voor zijn raap vraagt tijdens jullie eerste afspraakje? Gelukkig kan zijn of haar lichaamstaal je veel duidelijk maken.

Tijdens een half uurtje praten kan iemand wel 800 non-verbale signalen afgeven.

Non-verbale signalen

Hoe fijn zou het zijn om altijd te weten wat mensen precies bedoelen? Lichaamstaalexpert Vanessa van Edwars weet hoe dat is. Aan de hand van lichaamstaal kan ze precies aflezen wat mensen bedoelen, zelfs als ze het niet zeggen of voordat ze het zelf beseffen. “Wanneer je een kleine dertig minuten met iemand koffie gaat drinken, stuur je zo’n 800 non-verbale signalen uit”, vertelt de expert aan lifestylewebsite Well + Good.

Laten blijken dat je iemand leuk vindt

Je kunt iemand vertellen dat je diegene leuk vindt, maar volgens de lichaamstaalexpert kun je ook met non-verbale signalen duidelijk maken dat je diende leuk vindt. Je moet alleen net weten wat die signalen zijn. “Wanneer je weet hoe die hints werken, lijkt het alsof je de hele wereld duidelijk ziet.”

Voeten

Als je aan een tafeltje zit kan het lastig zijn om te checken hoe de voeten van je gesprekspartner staan, maar het kan wel verklappen of diegene je ziet zitten. “Mensen willen zo dicht mogelijk bij je zijn als ze genieten van je aanwezigheid”, vertelt Vanessa. “Een gesprekspartner zal zijn voeten richten naar degene die ze het leukst vinden, omdat ze onbewust naar die persoon toe willen lopen.”

Lees op de volgende pagina meer over lichaamstaal.

Pagina 1/2