‘Ik vroeg mijn ouders om mijn broertje niet mee te nemen naar mijn bruiloft’

broertje

Cynthia’s ouders zijn nu teleurgesteld in haar

Cynthia* (26) gaat binnenkort trouwen en is al druk bezig met de voorbereidingen van haar bruiloft. Onlangs stuurde ze dan ook de trouwkaarten naar familie en vrienden. Aan haar ouders vroeg ze echter of haar mindervalide broertje op de grote dag thuis kan blijven.

Trouwen

“Binnenkort ga ik trouwen met de liefde van mijn leven”, begint Cynthia haar verhaal op Reddit. “Mijn twintigjarige broertje heeft diverse aandoeningen en beperkingen. Voor de duidelijkheid: ik hou met heel mijn hart van hem. Het probleem is alleen dat toen we opgroeiden echt alles om hem draaide. Ik stond op de tweede plek; ik was immers ouder en had geen beperking.”

Jeugd

“Mijn ouders lieten me geen dingen doen, die mijn broertje ook niet kon doen.” Cynthia vervolgt dat haar ouders hiermee wilden voorkomen dat Cynthia’s broertje zich buitengesloten voelde. “Dat vond ik heel moeilijk, want ik vond het fantastisch om te kamperen en road trips te maken – althans, zo herinner ik me dat van voor mijn broertje werd geboren. Als we terugblikken op een herinnering – als we bijvoorbeeld foto’s kijken van mijn diploma-uitreiking – zeggen mijn ouders heel snel: ‘Ooh, dit is van toen je broer dit deed”, of “Je broer had dit toen.”

Zorgen

“Als kind moest ik ook vaak voor mijn broertje zorgen. Ook zijn mijn ouders momenteel bezig met het plannen van zijn toekomst – en helaas is dat een stuk duurder dan wie dan ook verwachtte. Het geld dat mijn ouders ooit voor mij in een potje hadden gestopt (om bijvoorbeeld te kunnen studeren), is allemaal naar de zorg van mijn broer gegaan. Ze hebben het er nooit met mij over gehad of ik ooit nog iets zou krijgen. Ze zijn zeker geen slechte ouders, maar hun aandacht gaat vooral naar mijn broertje.”

School

“Ondanks dat ik daarom geen geld had om te studeren, wist ik een studiebeurs te krijgen, waardoor ik toch naar een goede universiteit kon gaan. Daar leerde ik mijn verloofde kennen. Hij vindt het leuk om eropuit te gaan en we zijn al een tijdje aan het sparen voor onze bruiloft. Dankzij zijn ouders kunnen we de bruiloft van onze dromen plannen.”

Bruiloft

“We willen in een nationaal park trouwen. Vanaf het huis van mijn ouders is dat zo’n twee uur rijden, en we willen ongeveer dertig mensen uitnodigen.” Cynthia laat weten dat haar ouders echter niet zo enthousiast zijn over van de bruiloft. “Ze vinden dat het voor mijn broertje te lang reizen is. Ook vinden ze het programma te vol, dat er te veel gasten komen en dat we een omgeving (en activiteiten) hebben gekozen die niet allemaal leuk zijn voor mijn broer.”

Andere locatie

“Mijn moeder vroeg me om op een andere locatie te trouwen, aan het eind van hun straat is immers een gemeentehuis. Ze stelde voor om dan alleen mijn ouders, zijn ouders en zijn broer (terwijl mijn verloofde ook nog zussen heeft) uit te nodigen. En dat we dan een receptie in hun huis kunnen hebben.” Cynthia geeft aan dat ze niet op het verzoek van haar moeder kon ingaan en dat haar vader toen met het idee kwam om anders op een andere locatie in het huwelijksbootje te stappen met net wat minder mensen op de gastenlijst. “Dat wil ik niet, want ik droom ervan om in een nationaal park te trouwen.”

Broer

“Uiteindelijk heb ik mijn ouders gevraagd hoe ze het zouden vinden als ik mijn broertje niet uitnodig voor de bruiloft. Ook stelde ik voor om de helft van de kosten te betalen van de zorg die mijn broer die dag nodig heeft als mijn ouders er niet zijn. Mijn ouders schrokken van dit voorstel en noemden me egoïstisch. Ik probeerde uit te leggen dat ik één dag wil hebben die echt om mij draait, maar daarop zeiden ze dat ze teleurgesteld zijn in wie ik ben geworden en dat ik juist volwassen en begripvol zou moeten zijn.”

Verdriet

“Mijn verloofde staat aan mijn kant, en mijn schoonouders hebben zelfs aangeboden om alle zorg die mijn broertje die dag nodig heeft te betalen. Mijn ouders antwoordden dat ze mij niet willen steunen, als ik mijn broer niet steun. Ondertussen hebben een paar familieleden voorgesteld om voor mijn broertje te zorgen, en weer anderen zeggen nu dat ze niet willen komen als mijn broertje niet welkom is en dat ik geen hart heb.”

Op Reddit vraagt de vrouw zich af wat ze nu moet doen. Wat zou jij haar adviseren?

Cynthia is niet de echte naam van de vrouw. Op Reddit doet ze haar verhaal onder de username u/Zealousideal_Run_330. 

Lees ook: 1 op de 3 mensen in een relatie vindt partner irritantste persoon die ze kennen

Bron: Reddit | Beeld: Pexels