‘Mijn vrouw geeft mij de schuld van haar ontslag’

boos ontslag

De vrouw verslaapt zich vaak en raakte daardoor haar baan kwijt

Joop* (28) is al een paar jaar getrouwd met Yvon (28). Yvon is – net als vele anderen – dol op Netflix. Alleen kijkt ze soms tot diep in de nacht een serie. Yvon verslaapt zich daardoor regelmatig, waardoor ze vaak te laat op haar werk komt. Onlangs was ze weer te laat op haar werk, waardoor ze werd ontslagen. Iets wat Yvon haar man Joop vooral kwalijk neemt. 

Netflix-verslaafd

“Mijn vrouw staat elke ochtend veel te laat op, omdat ze tot 3 uur in de ochtend series kijkt. Hierdoor is ze vaak te laat op haar werk”, begint Joop zijn verhaal op het forum Reddit. Hij vertelt dat zijn vrouw vaak pas om 8.30 uur opstaat, terwijl ze om 9.00 uur op haar werk moet zijn, en dat terwijl het zo’n twintig minuten rijden is naar haar werk. 

Slaapspecialist 

Joop vervolgt dat zijn vrouw zich ervan bewust is dat ze een slecht slaapritme heeft. “We hebben al eens advies ingewonnen bij een slaapspecialist over het slaapritme van mijn vrouw. Diegene vertelde ons dat ze haar slaap gewoon steeds uitstelt, omdat ze zich aan het eind van de dag waarschijnlijk niet moe genoeg voelt om te slapen. Hij adviseerde haar om overdag wat meer dingen te doen, bijvoorbeeld om te sporten. Ik probeer haar niet op te dringen om te gaan sporten, want straks denkt ze dat ik haar dik vind of dat ze er niet goed uitziet. Ze is nog steeds nergens aan begonnen, en elke keer als we weer een consult hebben adviseren de artsen haar om toch te gaan sporten.” 

Te laat op werk 

“Vandaag was ik zelf wat aan de late kant voor mijn werk, en mijn vrouw werd maar niet wakker. Ik had haar ontbijt en lunch al klaargemaakt en dacht dat ze zich wel zou omkleden. Maar om 8.30 uur sliep ze nog!” De man vervolgt dat hij zijn vrouw nog een paar keer probeerde wakker te maken, maar dat ze niet opstond. “Toen het 9.15 uur was, ben ik weggegaan om naar mijn werk te gaan.” 

Kwaad

“Toen ik thuiskwam van werk, begon mijn vrouw tegen me te schreeuwen. Ze was boos omdat ze was ontslagen; ze was te vaak te laat gekomen. Ik zei haar dat het niet mijn fout was, en dat ze zelf eens wat beter moest opletten wanneer ze naar bed gaat en moet opstaan.” 

“Ze praat nu niet meer tegen me en is vertrokken naar haar ouders.” De man vraagt zich nu af of het inderdaad zijn schuld is dat zijn vrouw is ontslagen en wat hij nu moet doen. Wat zou jij de man adviseren? 

*Joop is niet de echte naam van de man. Op Reddit doet hij zijn verhaal onder de username guggguuu. 

Lees ook: Dilemma: ‘Ik word gek van het gesnooze van mijn man’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels