Vrouw vertelt: ‘Ik vermoed dat mijn man geld van me steelt’

geld stelen

‘Er verdwijnt steeds contant geld uit mijn portemonnee’

Monica* en haar man Rico zijn al vier jaar getrouwd. In hun relatie hebben ze talloze uitdagingen overwonnen, maar op het gebied van vertrouwen zit het niet helemaal goed. Zo verdenkt Monica haar man ervan dat hij geld uit haar portemonnee steelt. 

Dief in huis

“Rico en ik hebben allebei een eigen bankrekening, maar doen bijna al onze uitgaven samen”, begint Monica haar verhaal op het platform Reddit. Ook hebben de twee nooit problemen gehad om openlijk over hun financiën te praten. De afgelopen tijd merkt Monica echter steeds vaker dat er geld uit haar portemonnee verdwijnt. “Het begon met hier en daar wat kleine bedragen. Ik deed dit aanvankelijk af als mijn eigen vergeetachtigheid”, vertelt ze.

Totdat ze vorige week een groot bedrag opnam bij de bank, welke ze vervolgens ook in haar portemonnee stopte. “Ook dit bedrag verdween uit mijn portemonnee. Ik begon beter op te letten en er verdween steeds vaker geld uit mijn portemonnee als Rico alleen thuis was geweest.” Monica laat haar portemonnee altijd in het huis liggen en haar man is de enige die er toegang tot heeft.

Verdrietig

“Ik ben enorm verdrietig door het vermoeden dat ik heb”, vervolgt ze haar verhaal. Monica begrijpt niet waarom Rico zomaar, meerdere keren, geld uit haar portemonnee zou pakken zonder dit eerst met haar te overleggen. “Vooral omdat we altijd open en eerlijk tegenover elkaar zijn geweest over geldzaken. Ik zou het hem ook echt wel geven als hij het nodig zou hebben.” Monica wil haar man confronteren met het feit dat er steeds geld uit haar portemonnee verdwijnt. “Ik weet alleen niet hoe ik dit bij hem aan moet kaarten zonder beschuldigend te klinken. Wat zouden jullie mij adviseren”, sluit ze af.

Monica en Rico zijn gefingeerde namen. De vrouw doet haar verhaal op Reddit onder de naam ThrowRA_Palm453.

Lees ook: ‘Vrouw biecht op: ‘Ik steel geld van mijn moeder’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: Reddit | Beeld: Pexels