Vrouw biecht op: ‘Ik hing camera’s op om mijn man met alcohol te betrappen’

alcohol betrappen

Hoewel haar man stellig zei geen alcohol meer te drinken, vertrouwde ze hem toch niet

Claire* (40) bevindt zich in een lastige situatie. Haar man (51) drinkt al tijden veel te veel alcohol. Daarom hebben de twee afgesproken dat hij alleen nog drinkt tijdens sociale bijeenkomsten en niet meer wanneer hij alleen is. Toch heeft Claire het vermoeden dat hij elke dag nog thuis drinkt, ook al ontkent haar man dit stellig. Om erachter te komen of ze gelijk heeft of juist niet heeft ze camera’s in huis opgehangen om haar man te betrappen als hij alcohol drinkt. 

Vermoeden

“Ik vermoed al een tijdje dat hij dagelijks een sixpack biertjes opdrinkt voordat ik thuiskom van werk”, begint Claire haar verhaal op het forum Reddit. “Ik heb al een paar keer geprobeerd het hier met hem over te hebben, maar hij heeft altijd wel weer excuusjes. Een keer gaf hij zelfs een van onze zoons de schuld toen ik bierblikjes in de prullenbak zag.”

Verborgen camera’s

Claire kon de onzekerheid niet meer aan. Ze had zo sterk het gevoel dat haar man weer te veel alcohol dronk. Haalde ze dit nou in haar hoofd of was het echt het geval? Ze besloot actie te ondernemen. “Ik installeerde twee camera’s in de bijkeuken en onze kast, omdat dit de twee plekken zijn waar ik hem eerder met alcohol heb betrapt”, biecht de 40-jarige vrouw op.

Psychopaat

En ja hoor, ze had gelijk. “Binnen vijf dagen zag ik hem op de camerabeelden wodka drinken in onze kast.” Claire besloot haar man te confronteren met de beelden. “Hij draaide helemaal door. Hij noemde me een psychopaat, een stalker en een gestoorde bitch“, vertelt de vrouw. “Hij zei dat ik de reden was dat hij zoveel alcohol drinkt, omdat ik zo controlerend ben.” Claire probeerde het nog met therapie over hem te hebben, maar het kwaad was al geschied. “Dit is het eind van ons huwelijk, denk ik.”

Privacy

Claire snapt dat haar man boos is. “Het schendt natuurlijk zijn privacy, omdat hij zich ook omkleedt in die kast. Maar ik zie hem zich toch al zo vaak omkleden, dat ik dacht dat dit wel kon. Toch snap ik wel dat het filmen ervan verkeerd is. Ik heb dan ook alle beelden verwijderd, behalve kleine delen waarop te zien is dat hij aan het drinken is. Voor het geval ik dit in de rechtbank nodig heb”, blikt Claire al vooruit op hun scheidingszaak.

Geen vertrouwen

“Mijn man vertrouwt me niet meer. En dat snap ik volledig. Mijn vrienden zeggen dat ik gewoon weg bij hem had moeten gaan als ik hem niet vertrouwde, maar dat was niet zo makkelijk”, vertelt Claire. “Ik dacht dat ik gek werd. Mijn man was zo vastberaden dat hij geen alcohol meer dronk, dat ik niet meer wist of ik mijn gevoel moest vertrouwen of niet.”

Alcoholisme

Ze begrijpt dat het moeilijk is voor haar man. “Ik neem hem niks kwalijk. Ik weet dat alcoholisme een ziekte is”, zegt de 40-jarige vrouw. “Maar het is toch niet zo gek dat ik niet wil dat hij zeven dagen per week dronken is?”, vraagt ze zich af op het forum. “Was het slecht van me dat ik die camera’s heb opgehangen?” Wat zou jij tegen Claire zeggen?

* Claire is niet de echte naam van de vrouw. De vrouw doet haar verhaal op het forum onder de naam throw_worriedwife

Lees ook: Vrouw: ‘Ik zei tegen een vriendin dat ze over de dood van haar moeder heen moest komen’

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash