Vrouw geeft verlovingsring van €2400 terug omdat-ie te ‘goedkoop’ is

verlovingsring

De man vraagt zich nu af of hij een duurdere ring had moeten kopen

Will* was dolgelukkig toen zijn vriendin ‘ja’ zei op zijn huwelijksaanzoek. Hij had een prachtige witgouden ring met diamanten en een saffier. Het prijskaartje? Een goede 2400 euro. Toen zijn vriendin dit hoorde, was ze ineens een stuk minder blij met de verlovingsring. Ze vond ‘m namelijk te goedkoop. 

Tienprocentregel

“Ik heb een goede baan. Dus als ik de tienprocentregel zou toepassen, zou ik tussen de 8.000 en 12.000 euro uit kunnen geven aan een verlovingsring”, legt Will uit op het forum Reddit. Volgens de tienprocentregel moet een verlovingsring namelijk tien procent van het inkomen zijn.

Coronacrisis

Toch heeft Will dat geld op het moment niet liggen. “Mijn ouders, zus en neefje hebben allemaal corona gehad, dus ik heb ze financieel ondersteund. Mijn zusje is haar werk kwijt, dus haar help ik nog steeds een beetje.” Daarnaast heeft zijn werk aangekondigd zo’n 150 mensen te gaan ontslaan. “Ik denk dat ik wel safe zit, maar ik wil het zekere voor het onzekere nemen.”

Perfecte verlovingsring

Dus besloot Will een wat goedkopere verlovingsring te kopen voor zijn vriendin. Een witgouden ring met diamanten en een saffier, haar geboortesteen. “Precies zoals de ring van prinses Diana, net als zij graag wilde”, vertelt de man. “Ik wist ook dat ze van peervormige stenen houdt, dus heb ik de saffier zo laten snijden.” Zijn vriendin was dan ook hartstikke blij toen ze de verlovingsring zag en zij volmondig ‘ja’ op Wills huwelijksaanzoek.

Niet genoeg waardering

“Dat enthousiasme sloeg om toen ze de ring aan haar moeder liet zien”, gaat Will verder. De moeder van Wills verloofde is juwelier, dus die heeft natuurlijk wel verstand van sieraden. “Haar moeder noemde de ring goedkoop, waarna mijn vriendin de verlovingsring teruggaf. Ze zei dat ik niet genoeg waardeer wat ze voor mij doet.” Wills vriendin is huismoeder en zorgt voor hun baby en doet het meeste in het huishouden. Hier geeft hij haar echter een vergoeding voor van zo’n 400 euro per week. “Dit geld is puur en alleen voor haar, ze hoeft het niet aan huur of boodschappen uit te geven”, legt Will uit.

Duurdere ring

Toch houdt Wills verloofde voet bij stuk. “Ze wil niet meer met mij praten en haar ouders beschuldigen mij ervan dat ik haar alleen maar gebruik en dat ik haar niet goed behandel. Ik heb geprobeerd mijn kant van het verhaal uit te leggen, maar ze willen niet naar me luisteren.” Zowel Wills verloofde als haar ouders eisen een verlovingsring die aan de zogenoemde tienprocentregel voldoet. “Moet ik een duurdere ring kopen?” vraagt Will zich nu af. Wat zou jij de man aanraden?

*Will is niet de echte naam van de man. De man doet zijn verhaal op het forum onder de naam aitaringcheap.

Lees ook: Zien: treinmachinist wordt tijdens dienst ten huwelijk gevraagd door vriend

Bron: Reddit | Beeld: Pexels