‘Ik wil niet met mijn vriend trouwen, omdat ik geen stiefmoeder wil worden’

stiefmoeder

Haar vriend heeft een zoontje van vijf

De 24-jarige Lena* heeft bijna twee jaar een relatie met haar zes jaar oudere vriend Rick. Alles zit helemaal goed tussen de twee en Lena is dolgelukkig. Toch schrok ze zich rot toen ze een verlovingsring in Ricks lade vond. Lena wil helemaal niet trouwen met Rick, omdat ze geen stiefmoeder wil worden. Haar vriend heeft namelijk een zoontje van vijf jaar oud. 

Geen stiefmoeder

Het is niet dat ze helemaal niet met Rick wil trouwen, vertelt ze op het forum Reddit. Het is dat ze nóg niet met hem wil trouwen. “Dit zal voor sommigen heel gek kinken, maar ik wil geen stiefmoeder zijn. Dat laat me gewoon heel oud klinken en het geeft me de rillingen”, aldus de 24-jarige. “Pas na mijn 35e ben ik daar wel aan toe.”

Ring

Toen ze eenmaal van de schrik was bijgekomen, besloot Lena met haar vriend te praten. “Ik was erg volwassen in deze situatie. Ik legde mijn vriend uit hoe ik me over trouwen voelde en dat ik nog geen stiefmoeder wilde zijn.” Rick begreep in eerste instantie niet goed waar ze het over had, maar snapte uiteindelijk dat ze zijn ring had gevonden. “Het bleek dat het helemaal geen verlovingsring was en dat hij me nog niet ten huwelijk wilde vragen. Het was mijn kerstcadeau”, vertelt Lena.

Oppervlakkig

Rick kon het ‘volwassen’ gesprek van Lena niet echt waarderen. “Hij vond het erg oppervlakkig van me dat ik nog geen stiefmoeder wil zijn. Nu denkt hij dat ik niet van zijn zoon houd, en dat is totaal niet waar”, schrijft Lena. Hoewel ze dit aan haar vriend heeft geprobeerd uit te leggen, wil hij nog steeds niet met haar praten. Nu richt ze zich in alle wanhoop tot het forum. “Ik heb het gevoel dat ik nu voor schurk wordt uitgemaakt vanwege mijn gevoelens. Zit ik echt zo fout?”

Wat vind jij van de situatie?

*Lena en Rick zijn niet de echte namen van de man en vrouw. De vrouw doet haar verhaal op het forum onder de naam throwamarriage0.

Lees ook: ‘Mijn man denkt dat een week zwangerschapsverlof na de bevalling wel genoeg is’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels, Maria Lindsey