Opgebiecht: ‘Ik vind mijn partner lui en onhygiënisch’

man onhygiënisch

‘Hij gaat al tien jaar niet naar de tandarts’

Fleur* is al een tijdje gelukkig samen met Mick, maar de laatste tijd begint Micks gebrek aan hygiëne haar steeds meer op te vallen. Omdat Fleur persoonlijke hygiëne zelf erg belangrijk vindt, begint ze te twijfelen aan de relatie. Op het platform Reddit vraagt ze de lezers advies. 

Lichamelijke ongemakken

“Mick poetst zelden uit zichzelf zijn tanden voordat hij naar bed gaat. Als ik hem vraag het te doen, doet hij dat met tegenzin”, begint Fleur haar verhaal. Ook is haar vriend al bijna 10 jaar niet naar de tandarts geweest. “Als hij zijn tanden poetst, bloedt zijn tandvlees altijd. Dan zegt hij dat hij binnenkort écht naar de tandarts moet gaan, maar dat doet hij vervolgens nooit”, vertelt ze verder.

Ook heeft Mick veel last van zijn maag en darmen. “Hij ervaart bijna dagelijks pijn en zijn arts vertelt hem al jaren dat hij dringend medisch onderzoek moet laten uitvoeren. Dit blijft hij echter maar uitstellen, omdat hij naar eigen zeggen ‘geen tijd heeft'”, vervolgt Fleur haar verhaal. “Ook bestelt hij, ondanks de hevige pijn in zijn darmen, alleen maar fastfood en kookt hij zelden. Als ik voorstel om iets met groenten voor hem te maken, weigert hij en zegt hij dat hij liever eten bestelt.”

Luilak

Bovendien is Mick op dit moment werkloos, omdat hij een carrièreswitch wil maken. “Het lijkt alsof mijn vriend zijn best niet doet om ander werk te vinden. Hij is namelijk de hele dag thuis aan het gamen, of hij zit video’s op YouTube te kijken”, vertelt ze.

“Gisteren heb ik de situatie samen met mijn psychotherapeut geanalyseerd. Ze vroeg hoe ik me hierbij voelde en ik besefte dat ik op deze manier geen toekomst met Mick zie”, concludeert Fleur. “Ik heb dit aan hem gecommuniceerd en hij pakte het niet goed op. Hij gaf aan dat hij zich gecontroleerd voelt door mij en dat hij prima voor zichzelf zorgt”, beëindigt ze haar verhaal. Fleur voelt zich vervelend over de situatie met haar vriend. Hoe zou jij het aanpakken als je haar was?

Fleur en Mick zijn gefingeerde namen. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam ThrowRA_1992April.

Lees ook: ‘Mijn man slaapt in de logeerkamer sinds hij weigerde zijn braaksel op te ruimen’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: Reddit | Beeld: Pexels