‘Ik weiger om op mijn man zijn kinderen te passen als hij weg is’

drukke kinderen

‘Het lukt me niet om een band met ze te krijgen’

Samen met haar vriend Erik vormt Nancy* een samengesteld gezin. En hoewel Nancy zelf ook een dochter heeft, ziet ze het totaal niet zitten om in haar eentje op de kinderen van Erik te passen wanneer hij voor zijn werk op reis moet. 

Een huis vol

“De kinderen van Erik zijn nogal aanwezig”, begint Nancy haar verhaal op het forum Reddit. Ze moet nog best wennen aan het feit dat ze samen vier kinderen hebben, in de leeftijden zeven, tien en veertien, en de drukte die daarbij komt kijken als ze allemaal tegelijk over de vloer komen. “Eriks twee jongste kinderen hebben ADHD en andere gedragsproblemen”, vervolgt ze. “De middelste heb ik een aantal keer betrapt op het stelen van geld uit mijn portemonnee, waardoor ik haar niet meer vertrouw. De jongste is hyperactief en vereist constante aandacht. Ook is hij superluid met alles wat hij doet.” Ze bekent dat ze het hierdoor moeilijk vindt om een band op te bouwen met de kinderen.

Werktrip

“Mijn vriend vertelde me dat hij komende week vertrekt voor een werktrip van tien dagen. Van die tien dagen zullen zijn kinderen vijf dagen bij ons thuis zijn”, gaat ze verder. “Verder vroeg hij helemaal niet aan mij of ik dit goed vond, hij deelde het alleen mee.” Nancy wordt helemaal niet blij van deze aankondiging en vraagt zich af waarom hij hier zo laat mee komt. “Terwijl ik nota bene degene ben die op zíjn kinderen moet passen”, zegt ze verontwaardigd. “Toen ik dat zei werd hij boos en zei hij dat het ónze kinderen zijn, niet alleen die van hem.” Nancy vindt niet dat Erik dit zomaar van haar kan vragen. Hoe zouden jullie reageren?

De namen Nancy en Erik zijn gefingeerd. De vrouw doet haar verhaal op Reddit onder de naam Old_Ad_3822.

Lees ook: ‘Mijn man ging vreemd met zijn ex en hun kinderen wonen nog steeds bij mij’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: Reddit | Beeld: Pexels