Waarom de zes-secondenkus zo belangrijk is in een relatie

zes-secondenkus

Hoe begroet jij je partner meestal?

Veel stellen begroeten elkaar met een snelle kus op de wang of een snelle kus op de mond. Het hoeft van de nuchtere Hollander allemaal niet zo klef. Toch wil relatie-expert Nicole Richardson je ander advies geven: geef je partner een kus van zes seconden wanneer je hem of haar weer ziet.

Een kus

Met name wanneer een stel al langere tijd samen is, wordt er niet meer zo hartstochtelijk lang gezoend als voorheen. Relatie-expert Nicole Richardson ziet daar graag verandering in. Ze nam het onderzoek van Dr. John Gottman onder de loep dat zich richtte op romantiek en verbintenis. Op basis daarvan wil ze stellen adviseren om elkaar altijd te begroeten met een kus die zes seconden duurt. “Een zes seconden durende kus bij de begroeting tussen partners, kan de interactie positief beïnvloeden”, zo vertelt Richardson aan Bustle.

Zes seconden

Maar waarom dan precies zes seconden? Wat is er mis met een niet-gehaaste, maar toch wel vlugge kus? Blijkbaar is zes seconden precies genoeg om een intiem gevoel te creëren tussen jou en je lief, maar het is ook niet zo lang dat het weer te lang duurt. Het is volgens de expert de perfecte manier om je verbonden met elkaar te voelen wanneer jullie doordeweeks niet veel tijd hebben. Een zes-secondenkus in de ochtend zorgt er bovendien voor dat je op het werk nog aan jullie momentje denkt en een zes-secondenkus bij thuiskomst zorgt dat je iets hebt om naar uit te kijken als je naar huis gaat. Hierdoor blijft het warme gevoel de hele dag bij je.

Lees ook: Zo breng je de vonk terug in je ‘verveelde’ relatie

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Bustle | Beeld: Unsplash