‘Mijn werkloze man zei dat ik een borstvergroting nodig had’

borstvergroting

‘Ik zei dat ík een borstvergroting zou nemen zodra híj weer een baan heeft’

Iris* en Jerome zijn nu drie jaar getrouwd. Inmiddels is Jerome werkloos, maar dat moet Iris verborgen houden, vindt hij. Wanneer hij tijdens een familiediner een nare opmerking over een mogelijke borstvergroting maakt, is Iris he-le-maal klaar met mooi weer spelen. Op Reddit vraagt ze nu of ze wellicht te ver is gegaan.

Werkloos

“Jerome en ik zijn nu drie jaar getrouwd. Hij heeft op het moment geen werk, omdat hij ontslagen werd van zijn goedbetaalde baan na een ruzie met een collega. Ik ben nu dus degene die de huur en vaste lasten betaalt”, begint Iris haar verhaal. Maar dat weet Jeromes familie niet. “We gaan wekelijks langs, maar ze weten het niet omdat hij dacht dat ze hem als een mislukkeling zouden zien – dus ik moest het geheim houden van hem”, legt Iris uit. En zo gaat het dus al een half jaar.

Borstvergroting

Maar gisteren is de bom toch gebarsten. “We zaten met z’n allen aan de eettafel, en zijn neef had het erover dat zijn verloofde in Brazilië een borstvergroting zou laten doen”, schrijft Iris op Reddit. “Jerome vroeg of hij dat meende en was vervolgens heel ‘complimenteus’ over haar borsten – dat ze al perfect waren en hij niet begreep dat zij zo’n ingreep zou ondergaan.” Nu wil je je man sowieso al niet horen praten over de perfecte borsten van een aangetrouwd familielid, maar daar houdt Jerome niet op. “Hij draaide zich vervolgens naar mij, keek naar mijn borst, en zei ‘Hey, waarom neem jíj geen borstvergroting? Jij hebt het hardst nodig.'”

Onthulling

Zo’n uitspraak aan de eettafel komt natuurlijk niet licht aan. Zo omschrijft Iris dat Jeromes moeder direct wil ingrijpen, maar Iris sust haar, en wendt zich vervolgens tot haar man. “Ik zei dat ík een borstvergroting zou nemen wanneer híj weer een baan heeft omdat hij al zes maanden thuis zit!” Hierop wordt Jerome flink het vuur aan de schenen gelegd door de hele familie. “Hij bleef maar ontkennen tot hij het uiteindelijk toegaf, en zijn hele familie gaf hem flink op z’n donder dat hij het verborgen had gehouden.”

Knallende ruzie

“Uiteindelijk vertrok hij met het schaamrood op de kaken en is hij in de auto gaan zitten tot ik naar buiten kwam”, deelt Iris. “Hij begon direct tegen me te schreeuwen dat ik ‘mijn f*cking bek niet kon houden’. Volgens hem was het mijn schuld dat zijn hele familie nu ’tegen’ hem zou zijn en hem zo veroordeelde”, schrijft ze. Alsof die scheldtirade niet genoeg was, verdedigt Jerome ook zijn uitspraken aan de eettafel: “Ik zei dat zijn opmerking over mijn borsten vernederend was, maar volgens hem was het ‘gewoon advies’ en was er ‘niks mis mee dat hij wil dat ik er goed uitzie’.” Inmiddels heeft Jerome een nacht bij vrienden geslapen, en weigert hij nog altijd met Iris te praten.

Wat vind jij, ging Iris te ver? Of is dit een kwestie van oog om oog, tand om tand?

*Alle namen in dit stuk zijn gefingeerd. Op Reddit doet de vrouw haar verhaal onder de naam lemkq339.

Lees ook: Fors meer meldingen over bijwerkingen spiraaltjes en borstimplantaten

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Pexels