‘Ik zei dat mijn zus helemaal gestoord doet over mijn vrouw’

zus krankzinnige

‘Mijn familie kiest massaal voor de kant van mijn zus’

Seppe* en zijn zus Nathalie konden het als kinderen altijd prima vinden. Maar sinds hij getrouwd is met Sharen, kunnen broer en zus niet meer met elkaar door één deur. Nu is een kleine ruzie behoorlijk geëscaleerd. Zijn familie kiest massaal de kant van zijn zus nadat hij haar ‘gestoord’ heeft genoemd en op Reddit vraagt de man daarom om advies.

(Schoon-)zus

Seppe begint zijn verhaal met een korte uitleg van de problemen tussen Nathalie en Sharen. “Sharen heeft meerdere zichtbare tattoos op haar arm. Niet een hele arm vol en ze zijn niet altijd zichtbaar als ze volledig gekleed is, maar ze vindt ze mooi en wil in de toekomst nog meer.” Nathalie heeft het daar echter niet zo op. “Zij vindt dat een vrouw met tattoos een ‘hoer’ is, en dat dat alleen maar ‘een goed thuis kan bederven’.”

Neefje en nichtje op bezoek

Dus wanneer Nathalie hem ’s ochtends vroeg in paniek opbelt met de vraag of hij op haar kinderen kan passen, is Seppe best verbaasd. “Normaliter ben ik wel de laatste die ze belt om op te passen in geval van nood, omdat Nathalie zo’n hekel heeft aan Sharen”, legt hij uit op Reddit. Door die opmerkingen over de tattoos van zijn vrouw spreekt ook Seppe zijn zus een stuk minder. “Sharen is met m’n neefje en nichtje naar de speeltuin geweest. Mijn neefje struikelde en had een schram op zijn knie. Het was iets heel kleins: hij huilde eventjes, Sharen vrolijkte hem weer op, gaf hem een Hello Kitty-pleister, en dat was alles.”

Schuldig

Wanneer Nathalie haar kinderen op komt halen, valt de pleister direct op. “Ze stormde op Sharen af en beschuldigde haar ervan dat ze haar zoon met opzet pijn had gedaan. Sharen was net thee voor haar aan het halen en snapte totaal niet waar het over ging.” Seppe probeert in te grijpen: “Ik probeerde uit te leggen hoe mijn neefje zich bezeerd had, maar Nathalie bleef de schuld maar bij Sharen (en alléén bij Sharen) leggen. Ze zei dat het haar schuld was dat ze ‘niet beter voor haar kinderen had gezorgd'”, schrijft Seppe.

‘Gestoord’

Vanaf dat moment gaat het snel bergafwaarts. “Sharen probeerde zo snel mogelijk de spullen van Nathalies kinderen te verzamelen zodat ze konden vertrekken, maar Nathalie begon te dreigen met politie. Ze beschuldigde Sharen van allerlei ernstige misdrijven en ze was oprecht in haar tas aan het zoeken naar haar telefoon. Dus het leek alsof ze écht wilde bellen!” stelt Seppe. “Ik was er helemaal klaar mee en riep tegen Nathalie dat ze moest ophouden zo gestoord te doen en dat ze m’n huis moest verlaten.”

“Sharen is er blij mee dat ik het voor haar opnam, maar ze had gehoopt dat dat zonder roepen had gekund. Helemaal omdat de kinderen er ook bij waren. En nu kiest mijn hele familie de kant van Nathalie, omdat zij simpelweg ‘een bezorgde moeder’ zou zijn.” Daardoor twijfelt Seppe nu toch of hij niet te ver is gegaan. Wat had jij in zijn plaats gedaan?

*Alle namen in dit stuk zijn gefingeerd. Op Reddit doet de man zijn verhaal onder de naam Liaismywife.

Lees ook: ‘Ik ga niet naar de bruiloft van mijn zus omdat mijn partner niet mee mag’

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Reddit | Beeld: Unsplash