‘Ik vertelde mijn zus dat al haar dates mislukken door haar lichaamshaar’

lichaamshaar

‘Heb ik hiermee iets verkeerds gedaan?’

De zussen Melanie* (26) en Jessica (22) hebben beiden erg dik en donker lichaamshaar. Wanneer Jessica besluit te stoppen met scheren, verwacht Melanie dat dit problemen op gaat leveren voor haar liefdesleven.

Stoppen met scheren

“Mijn zus en ik hebben beiden PCOS en daardoor erg dik en donker lichaamshaar en gezichtshaar”, legt Melanie uit op het forum Reddit. “Zelf kies ik ervoor om regelmatig te scheren want ik vind het verschrikkelijk hoe het eruitziet en hoe het voelt. Mijn zus Jessica besloot vorig jaar om te stoppen met scheren. Ik steun haar hierin honderd procent en ik vind haar een prachtvrouw. Wat ze doet met haar lichaam is haar keuze. Maar er is een probleem…”

Dating apps

“Jessica gebruikt op datingapps nog altijd foto’s van toen ze haar lichaamshaar nog wél verwijderde”, vervolgt Melanie. “Dat veroorzaakt veel problemen in haar liefdesleven. Ze klaagt vaak dat ze nooit een tweede date heeft en dat mensen soms zelfs halverwege een afspraakje vertrekken. Ik denk dat dit haar schuld is, want ze is niet eerlijk over haar uiterlijk. Ik heb altijd mijn mond gehouden en haar gesteund, tot ze laatst weer klaagde over een mislukte date.”

Nieuwe foto’s

Melanie wil haar zus advies geven, maar dit valt niet in goede aarde. “Ik vertelde haar dat ze misschien eens haar profielfoto’s op de datingapps aan moest passen. Jessica schoot in de verdediging en vroeg me waarom ze dat zou moeten doen. Daarop liet ik haar weten dat ze veel veranderd is sinds die foto’s zijn genomen, en dat mensen dan tenminste weten hoe ze er echt uitziet. Jessica werd woedend en zei dat ‘een beetje lichaamshaar geen verschil maakt’ en dat ‘de juiste persoon zich niets aantrekt van een beetje haar’.”

Andere verwachtingen

Melanie is het daar echter niet mee eens. “Zoals ik al zei is ons lichaams- en gezichtshaar erg dik en donker, en naar mijn mening maakt dat echt een verschil. Als ik me niet scheer, dan krijg ik zo ongeveer een snor en een baard, en hetzelfde geldt voor mijn zus. De mensen met wie ze datet verwachten dat niet, omdat ze op haar foto’s gladgeschoren is.” Wel wil Melanie benadrukken dat het geen schoonheidskwestie is. “Ik heb Jessica gezegd dat ze prachtig is, maar dat ze valse verwachtingen creëert en dat ze daardoor geen geluk heeft in de liefde. Ze moet helemaal eerlijk zijn vanaf het begin, dan komt de juiste persoon wel op haar pad!”

Niet meer spreken

Jessica is nog altijd boos op haar zus. “Ze plaatste zelfs op social media een bericht met ‘lichaamshaar is prachtig, het stigma dat eraan verbonden is, is vrouwonvriendelijk. Het is rot wanneer zelfs je eigen familie je niet steunt.’ Jessica praat nog steeds niet met me. Heb ik iets verkeerds gedaan? Ik hou van mijn zus en ik denk niet dat lichaamshaar iets slechts is. Maar ik denk ook dat het niet goed is om mensen met een verkeerde foto aan te trekken en dan boos op hen te worden als ze niet geïnteresseerd zijn.” Geef jij Melanie gelijk? Wat zou jij haar aanraden in deze situatie?

*Melanie en Jessica zijn niet de echte namen van deze zussen. Op het forum deelt de vrouw haar verhaal onder de naam bodyhair077.

Lees ook: Man: ‘Ik ben boos omdat mijn ex het haar van mijn zoontje heeft geknipt’

Bron: Reddit | Beeld: Pexels, Cottonbro