Man vertelt: ’Ik heb een van onze bruiloftsgasten weggestuurd vanwege haar piercing’ 

piercing

Owen stuurde de beste vriendin van zijn vrouw weg 

Owen* heeft nooit een goede klik gehad met de beste vriendin van zijn vrouw. Aan het begin konden ze nog respectvol met elkaar omgaan, maar na een heftige ruzie was dat verleden tijd. Het stel nodigde de vriendin echter wel uit voor hun bruiloft, maar ook daar verliep het contact tussen haar en Owen niet op rolletjes.  

Ruzie met vriendin 

“Ik zag een klein beetje achtergrond geven”, begint Owen zijn verhaal op het forum Reddit. “Mijn vrouw heeft een vriendin waar ik niet zo goed mee overweg kan. Ik ontmoette haar voor het eerst toen ik nog aan het daten was met mijn vrouw. We hebben nooit een klik gehad, maar we respecteerden elkaar en waren gewoon vriendelijk”, legt de man uit. De twee hebben op die manier lange tijd met elkaar door een deur gekund, maar vorig jaar ging het mis. “We hebben toen enorme ruzie gekregen en sindsdien is niet meer goed gekomen.”

Neuspiercing op bruiloft 

Toen Owen en zijn vrouw gingen trouwen, wilde zijn vrouw haar vriendin alsnog uitnodigen voor de bruiloft. “Ze zijn al jaren goede vriendinnen, dus ik vond het prima”, zegt Owen daarover. Eenmaal op de bruiloft ging het al snel mis tussen de twee. “Toen ze arriveerde zag ik dat ze een piercing aan de zijkant van haar neus had. Ik was meteen geïrriteerd”, vertelt Owen. “Ik ben over het algemeen geen fan van piercings. Iedereen is vrij om ze te dragen hoor, maar niet op bruiloften.” 

Niet langer welkom 

Na de ceremonie besloot Owen de vriendin er dan ook op aan te spreken. “Ik nam haar apart en zei dat ze haar piercing onmiddellijk moest verwijderen. Als ze dat niet wilde, moest ze vertrekken. Ze was er natuurlijk niet blij mee en begon te vloeken tegen me. Ik bleef kalm, maar vertelde haar wel dat niet langer welkom is op onze bruiloft.” De vrouw in kwestie probeerde nog naar Owen’s vrouw te gaan om te praten, maar dat hield de man tegen. “Ik blokkeerde de weg en vertelde haar waar de uitgang was. Nadat ze had gehuild en geschreeuwd, vertrok ze.” 

Wie heeft gelijk?

De actie van Owen viel niet in goede aarde bij zijn vrouw. “Ze was boos omdat ik haar vriendin eruit had geschopt. Voor mij was het niet meer dan normaal. Ik vind piercings ongepast op een bruiloft, ze had ze best kunnen verwijderen. Een van mijn vriendin heeft tatoeages en hij heeft ze zelfs bedekt.”

Owen vraagt zich nu af wie er gelijk heeft. Omdat hij haar de kans heeft gegeven de piercing te verwijderen, vind Owen dat hij in zijn recht staat. Had hij zijn vrouw om toestemming moeten vragen of heeft hij juist gehandeld: wat vind jij? 

*Owen is niet de echte naam van deze man. Op het forum deelt hij zijn verhaal onder de naam u/Informal-Collection1.

Lees ook: Aha! Dit is op hoeveel personen je gemiddeld verliefd wordt in je leven

Bron: Reddit | Beeld: Pexels, Scott Webb