Aha! Dít betekent het als je droomt dat je doodgaat

apart slapen

Spoiler: het is best positief!

Hoewel we natuurlijk het liefst alleen maar over vrolijke dingen dromen, is dit helaas niet altijd zo. Grote kans dat jou ’s nachts het zweet ook weleens uitbreekt door een nare nachtmerrie! Droom jij weleens dat je doodgaat? Geen paniek: het is nog niet jouw tijd. Dit is de échte betekenis erachter.

Nachtmerries

Omdat je van een nare droom wakker schrikt, onthoud je deze sneller, volgens therapeut John Sovec. Desondanks hoeft een nachtmerrie niet iets vervelends of slechts te betekenen. Dromen ontstaan om emoties te verwerken, vermoeden wetenschappers. Een teken van een terugkerende droom is dat we nog niet klaar zijn met een onderwerp dat veel met ons doet. Volgens droomdeskundige Lauri Loewenberg hoef je niet bang te zijn voor zulke dromen. Nare dromen geven vaak onderwerpen aan waar je onbewust nog mee bezig bent en welke je misschien extra aandacht moet geven.

Dromen dat je doodgaat

Maar wat betekent het dan wanneer je droomt dat je het loodje legt? Veel mensen vinden dit de naarste en engste droom die er bestaat, want het kan namelijk levensecht voelen. Maak je geen zorgen, het is nog niet zo ver. Omdat er waarschijnlijk grote levensveranderingen staan te gebeuren in je leven krijg je deze dromen. ”Het is voor je onderbewustzijn dé manier om een levensfase af te sluiten en een nieuwe tegemoet te gaan”, vertelt Loewenberg. Hierdoor laat je meer zaken los waar je eerder nog onbewust mee bezig was. Aha! Good to know, voor als je weer eens badend in het zweet wakker wordt.

Lees ook: Afzonderlijk van je partner slapen blijkt goed voor je relatie

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Harper’s Bazaar, Tips en Weetjes | Beeld: Pexels