‘Mijn vriendin kan het niet hebben dat mijn ex-vrouw een nieuwe relatie heeft’

Harry vertelt dat ze op de één of andere manier erg jaloers is

Dat je geen vriendinnen hoeft te worden met de ex-vrouw van je huidige partner, moge duidelijk zijn. Maar dat Harry’s* nieuwe vriendin, Lara, zo overstuur is over het feit dat de moeder van zijn kinderen een nieuwe relatie heeft, zag hij niet aankomen. Hij doet anoniem zijn verhaal op het platform Reddit.

Jaloers?

”Mijn vrouw is lichtelijk geobsedeerd door mijn ex”, begint hij zijn verhaal op het platform. Lara is haar een beetje begonnen te stalken sinds zijn ex hen vertelde dat ze verloofd is, volgens Harry. ”Blijkbaar ziet mijn ex hem al een tijdje, maar aangezien ze moeder is, wilde ze het pas officieel vertellen als alles serieus zou zijn.” Toen Harry’s huidige vriendin het uiteindelijk hoorde, kon hij merken dat Lara in shock was. Haar eerste vraag was dan ook wie die ‘loser‘ dan wel niet moest zijn.

Vrede

”Ik persoonlijk, vind haar nieuwe vriend erg aardig”, gaat Harry verder. ”Ik snap gewoon niet dat mijn vriendin, in plaats van blij te zijn dat haar stiefkinderen een goede man in hun leven hebben, erg geïrriteerd en boos is. Ik zou zelfs zeggen jaloers.”

Het is zelfs zo erg dat, omdat Lara Harry’s ex niet volgt op Instagram, ze uit wanhoop maar een volgverzoek naar de nieuwe man in kwestie heeft gestuurd. Een beetje ongepast, vindt Harry.

Ruzie

”Ik confronteerde haar en ze ontkende jaloers of obsessief te zijn. Ik vertelde haar dat we blij moesten zijn dat hij goed is voor hun moeder en dat zij een gelukkige relatie heeft. Het komt tenslotte iedereen ten goede”, legt hij uit. Toch begon Lara toen weer over ‘wie er in godsnaam bij zijn ex wilde zijn’.

”Ik was verrast, want waarom kan ze niet gewoon normaal reageren? Mijn ex heeft toch ook recht op een nieuwe liefde?”, aldus Harry. Toch is het helaas zo dat hoe meer de twee het er over hebben, hoe meer ruzie er ontstaat. ”Ze is echt van streek over het feit dat mijn ex weer gelukkig is.”

Advies

Harry vraagt zich af waar deze afgunst vandaan zou kunnen komen. ”Zou dit te maken kunnen hebben met onzekerheid? Ik heb geen idee waarom ze zo raar reageert. Het verandert helemaal niets aan onze situatie, en tóch kan ze het niet hebben.” Hij vraagt lezers op het platform om advies. ”Hoe kijken jullie naar deze situatie?”

*Harry is niet de echte naam van de man. Op het forum Reddit doet hij zijn verhaal onder de user name ThrowRa-JealousWife.

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!
Bron: Reddit | Beeld: Pexels