Aha! Door dit simpele trucje lijkt je weekend langer

weekend

Dit hadden we eerder willen weten!

We zijn altijd dolblij wanneer het weekend is, want: heerlijk ontspannen. Maar op de een of andere manier is het altijd binnen no-time weer zondag… Jep, de dagen vliegen altijd voorbij zodra je niet hoeft te werken. Twee dagen voelt soms als niks na een lange werkweek. Gelukkig hebben we een trucje waardoor je weekend nét even iets langer lijkt!

Druk, druk, druk…

Vrijdag ga je na werk gezellig borrelen met collega’s, zaterdag spendeer je met vriendinnen en zondag is het tijd voor familie. Klinkt dit als jouw weekend? Dan gaat het daar dus fout. Want een vast ritme zou ervoor zorgen dat je weekend korter aanvoelt. David Eagleman, schrijver van het boek The Brain: The Story of You, adviseert om je weekend eens heel anders in te richten. Die simpele truc zou er volgens hem voor zorgen dat het minder snel voorbij vliegt.

Kleine dingen

Volgens Eagleman zit het hem in de kleine dingen. Het betekent dus niet dat je niet meer met vriendinnen kunt lunchen op zaterdagmiddag, maar probeer eens een nieuwe hotspot. Een nieuwe omgeving voelt anders aan en zal wonderen doen. Of blijf voor de verandering eens een zaterdagavond thuis, in plaats van naar die verjaardag of dat feestje te gaan. Deze kleine aanpassingen zullen je rust geven én het gevoel dat die twee dagen veel langer hebben geduurd. Wie wil dat nou niet?

Lees ook: ‘Mijn schoonmoeder bemoeit zich te veel met de relatie tussen mij en mijn stiefzonen’

Artikel bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Happy in Shape | Beeld: Pexels